Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Ο Button και οι γυναίκες στην F1

Ελλάδα 5:35
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ο Button και οι γυναίκες στην F1

FORMULA 1

Ο Button και οι γυναίκες στην F1

FORMULA 1

Ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής θεωρεί πως η Formula 1 θα ανοίξει και πάλι τις αγκάλες της σε γυναίκες οδηγούς. Εξέλιξη που μπορεί να γίνει υπό προϋποθέσεις, όπως το να έχουν ευκαιρίες από νεαρή ηλικία. ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Advertisement
Advertisement

«Νομίζω πως είναι κάτι που θα αλλάξει τα επόμενα χρόνια. Βλέπουμε γυναίκες σε άλλες κατηγορίες, όμως η Formula 1 είναι πολύ απαιτητικό σπορ. Θέλει ειδική προετοιμασία  και χρειάζεται χρόνος για να έρθει κάποιος σε σωστή φυσική κατάσταση. Θεωρώ εφικτό το να ισχύσει κάτι τέτοιο με μία γυναίκα. Το πρόβλημα έως τώρα είναι πως δεν έχουν ευκαιρίες σε νεαρή ηλικία. Όμως έχουμε δει γυναίκες στο NASCAR, να κερδίσουν αγώνες», σχολίασε ο 33χρονος στο περιθώριο εκδήλωσης στις Κάννες.

Η τελευταία φορά που είχαμε εκπρόσωπο του «ασθενούς» φύλλου στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, ήταν το 1992! Η Τζιοβάνα Αμάτι είχε λάβει μέρος σε διαδικασίες Grand Prix αλλά δεν είχε καταφέρει να προκριθεί στον αγώνα (τότε ίσχυε διαφορετικό σύστημα). Σήμερα η Susie Wolff έχει ρόλο δοκιμαστή στη Williams αλλά… μάλλον λόγω του συζύγου της που ανήκε στη διοίκηση της βρετανικής ομάδας έως πέρυσι.

Και φυσικά, όλοι θυμόμαστε την άτυχη στιγμή της Μαρία ντε Βιγιότα πέρυσι, όταν πραγματοποιώντας δοκιμές σε ευθεία για τη Marussia, τραυματίστηκε σοβαρά και έχασε το δεξί της μάτι.

Advertisement
Advertisement