Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

O Briatore απέρριψε δύο φορές τη Ferrari

Ελλάδα 0:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

O Briatore απέρριψε δύο φορές τη Ferrari

FORMULA 1

O Briatore απέρριψε δύο φορές τη Ferrari

FORMULA 1

Την αποκάλυψη πως η Scuderia Ferrari του πρόσφερε δύο φορές το ρόλο του επικεφαλής της έκανε ο Flavio Briatore.

Advertisement
Advertisement

Ο συντάκτης του άρθρου έχει πολλάκις χρίσει τον Ιταλό ως ιδανικό για το ρόλο του «αφεντικού» στη συχνά αποπροσανατολισμένη ομάδα του Μαρανέλο, να λοιπόν που και τα μεγάλα κεφάλια της Ferrari είχαν την ίδια άποψη. Ωστόσο, όπως είπε ο 69χρονος, απέρριψε και τις δύο προτάσεις.

Βέβαια η πρώτη ήρθε σε μία εποχή που οι κόκκινοι διένυαν ακόμα τα «πέτρινα χρόνια» και ίσως ο ρους της ιστορίας να ήταν διαφορετικός. Ωστόσο η δεύτερη φορά ήταν στη σύγχρονη εποχή της ομάδας, τα χρόνια που η Scuderia αναζητά ξανά αγωνιστική πυξίδα.

«Η πρώτη προσέγγιση ήταν ανάμεσα στις σεζόν του 1994 και 1995. Είχα σοβαρές συζητήσεις με τον Dr. Umberto Agnelli, όμως είχα την εμπλοκή μου με τη Benetton και είχα τότε και το 30% των μετοχών της ομάδας», είπε ο Briatore στο ιταλικό περιοδικό Autosprint.

Advertisement
Advertisement

Θυμίζουμε πως το 1994 ο δαιμόνιος μάνατζερ οδήγησε τη Benetton στην κορυφή, με τον Michael Schumacher να κατακτά τον πρώτου παγκόσμιο τίτλο. Με εκείνη την ομάδα να έχει πολλά μέλη που στη συνέχεια συνέθεσαν τη Dream Team του Μαρανέλο, όπως για παράδειγμα ο Ross Brawn.

«Η δεύτερη φορά ήταν πριν μερικά χρόνια, όταν ο Luca di Montezemolo ήταν ακόμα πρόεδρος της Ferrari. Όμως δεν καταφέραμε να καταλήξουμε σε συμφωνία», είπε ο Briatore.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:
Τελευταίο F1 Vlog της σεζόν με «συνοδηγό» την Αριάνα Παπαγιάννη
Pit Stop σε συνθήκες μηδενικής βαρύτητας (video)
Το F1 Vlog πάει… Dakar!