Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

O απολογισμός της Red Bull Racing

Ελλάδα 2:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

O απολογισμός της Red Bull Racing

FORMULA 1

O απολογισμός της Red Bull Racing

FORMULA 1

Το πρώτο χειμερινό τεστ της Formula 1 πραγματοποιήθηκε στη Χερέθ και εκεί, οι Daniel Ricciardo και Daniil Kvyat, εγκλιματίζονταν στο νέο τους «εργασιακό περιβάλλον», την RB11. Ποιος είναι όμως ο απολογισμός των πρώτων δοκιμών για την RBR;

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Ο Αυστραλός ήταν ο πρώτος που οδήγησε τη νέα RB11 και μοιράζεται τις πρώτες του εντυπώσεις: «Παρά τα αναμενόμενα προβλήματα νεότητας, κάναμε πολύ περισσότερους γύρους σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό τεστ, πράγμα ενθαρρυντικό. Σε κάθε γύρο που κάνουμε, μαθαίνουμε και περισσότερα για το νέο μονοθέσιο αλλά και την αναβαθμισμένη μονάδα ισχύος. Είναι αδύνατο να πούμε με σιγουριά πόσο γρήγορο είναι σε σχέση με τον ανταγωνισμό, αφού δεν γνωρίζουμε τι δοκίμαζε η κάθε ομάδα ή πόσο πίεζε ο κάθε οδηγός. Όμως ο απολογισμός αυτών των ημερών είναι σίγουρα θετικός».

Advertisement
Advertisement

Από την πλευρά του, ο Kvyat είχε επεισοδιακό ξεκίνημα ως επίσημος οδηγός της RBR. Μία μικρή έξοδος στο ξεκίνημα της δεύτερης ημέρας δοκιμών, προκάλεσε ζημιά στο μοναδικό ρύγχος που υπήρχε διαθέσιμο εκείνη την ημέρα, με αποτέλεσμα να αρκεστεί σε γύρους ελέγχου περιφερειακών συστημάτων της RB11. Επέστρεψε πίσω το τιμόνι την τελευταία ημέρα του τεστ όπου κατάφερε να καλύψει 64 γύρους!

«Ήταν μία παραγωγική ημέρα και χαίρομαι που “έγραψα” πολλά χιλιόμετρα. Ξέρουμε που βρισκόμαστε από πλευράς δυναμικότητας αλλά και που θέλουμε να είμαστε στο επόμενο τεστ, στη Βαρκελώνη. Σημειώσαμε σαφή πρόοδο αυτή την εβδομάδα και ελπίζω να συνεχίσουμε έτσι», σχολίασε ο Ρώσος.

Advertisement

Από πλευράς του τεχνικού team, τον απολογισμό του τετραημέρου έκανε ο νέος επικεφαλής μηχανολογίας στην πίστα, Guillaume Rocquelin: «Στόχος μας σε αυτό το τεστ ήταν να εξασφαλίσουμε την απαιτούμενη αξιοπιστία στο μονοθέσιο μας. Παρότι εμφανίστηκαν μικρά προβλήματα, αυτά ήταν αναμενόμενα και βρισκόμαστε λίγο-πολύ εκεί που περιμέναμε. Επικεντρωθήκαμε σε μεγάλα και μεσαία stint και παρότι κάθε ώρα που χάνεις από τις δοκιμές λόγω προβλημάτων κοστίζει, η εύρεση λύσεων είναι ακόμα πιο σημαντική. Φεύγουμε από τη Jerez σε καλή κατάσταση».

Συνολικά, στο πρώτο χειμερινό τεστ η RB11 πραγματοποίησε 165 γύρους που ισοδυναμούν με 730,620 χιλιόμετρα. Ο Ricciardo συμπλήρωσε 84 ενώ ο Kvyat 81. Το επόμενο τεστ έρχεται, διεξάγεται στη Βαρκελώνη, στις 19-22 Φεβρουαρίου

Advertisement