Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Ο αδύναμος κρίκος της Mercedes

Ελλάδα 13:32
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ο αδύναμος κρίκος της Mercedes

FORMULA 1

Ο αδύναμος κρίκος της Mercedes

FORMULA 1

Μπορεί η Mercedes AMG Petronas να πανηγύρισε ένα ακόμα νταμπλ, το πέμπτο συνεχόμενο στην υβριδική εποχή της Formula 1, όμως δεν λειτούργησαν όλα… ρολόι φέτος. Και πέραν των λαθών στρατηγικής ή τη διπλή εγκατάλειψη στην Αυστρία λόγω προβλημάτων αξιοπιστίας, υπήρχε ένας ακόμα αδύναμος κρίκος.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Τουλάχιστον έτσι παρουσίαζεται ο Valtteri Bottas από τον αγωνιστικό διευθυντή της Formula 1, Ross Brawn, που κλήθηκε να σχολιάσει τη σεζόν των ασημί βελών.

«Το μόνο μικρό πρόβλημα που είχε η Mercedes, αν μπορεί να βρει κάποιος κάτι τέτοιο σε μία σεζόν, ήταν η απόδοση του Bottas, που είχε μία δύσκολη σεζόν, με αρκετές ατυχίες. Είχε κάποιες ευκαιρίες να κερδίσει αλλά είτε από ατυχή συμβάντα όπως το Μπακού, είτε λόγω της εύλογης απόφασης της ομάδας του να μεγιστοποιήσει τα οφέλη της και στα δύο πρωταθλήματα, δεν τα κατάφερε. Έτσι στο τέλος η σεζόν του φαίνεται κακή», είπε ο Brawn.

Advertisement
Advertisement

bottas-abudhabi18-a640

Ο Βρετανός που είχε θητεύσει στη γερμανική ομάδα, αξιολογεί και την… αγωνιστική της δικτατορία αυτά τα πέντε χρόνια – είχε ζήσει άλλωστε κάτι ανάλογο όταν ήταν στη Ferrari.

«Όταν κερδίζεις τόσο πολύ και για τόσο καιρό, είναι πολύ εύκολο να πέσεις στην παγίδα του εφησυχασμού. Μόνο η Ferrari στην εποχή του Schumacher είχε κερδίσει περισσότερους συνεχόμενους τίτλους (σ.σ. 1999-2004 στους κατασκευαστές, 2000-2004 στους οδηγούς) και είχα την τιμή να είμαι αγωνιστικός διευθυντής της ομάδας όταν έφτασε τους έξι. Θυμάμαι πως κάθε χρόνο ξέραμε πως την σεζόν που ακολουθούσε, έπρεπε να αρχίσουμε πάλι από το μηδέν. Γνωρίζοντας πως οι προηγούμενες επιτυχίες δεν εξασφάλιζαν αυτόματα πλεονέκτημα, ούτε χιλιοστών του δευτερολέπτου. Γιατί στη Formula 1, δεν μπορείς ποτέ να πατάς φρένο. Αυτό έχει καταφέρει να κάνει η ομάδα υπό την διεύθυνση του Toto Wolff – να αποφύγει τον πανικό όταν συνειδητοποίησαν πως δεν είχαν κάνει αρκετά για να κερδίσουν τη Ferrari και πως έπρεπε να προσπαθήσουν πιο σκληρά», συνέχισε ο Brawn.

Advertisement

brawn_jerez13_fence640