Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

O Πατ Φράι μιλάει στο NewsAuto.gr

Ελλάδα 0:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

O Πατ Φράι μιλάει στο NewsAuto.gr

FORMULA 1

O Πατ Φράι μιλάει στο NewsAuto.gr

FORMULA 1

Μετά την ολοκλήρωση των χειμερινών δοκιμών εξέλιξης στη Βαρκελώνη ο τεχνικός διευθυντής της Ιταλικής ομάδας μίλησε ενόψει του πρώτου αγώνα της χρονιάς στο Άλμπερτ Παρκ της Μελβούρνης για τη δυναμική της F138. Ήμασταν εκεί για να τον ακούσουμε και να υποβάλλουμε τα ερωτήματά μας… Είστε ικανοποιημένοι από το ρυθμό της F138; Σε σχέση με τη Mercedes; Είναι αλήθεια πως στο τελευταίο τετραήμερο δοκιμών έβρεχε τις δυο πρώτες μέρες οπότε μείναμε λίγο πίσω στο πρόγραμμά μας το οποίο προσπαθήσαμε να ολοκληρώσουμε τις επόμενες δυο. Είχαμε συγκεκριμένα πράγματα να δοκιμάσουμε ώστε να αξιολογήσουμε τα νέα αεροδυναμικά βοηθήματα και επικεντρώσαμε την προσοχή μας στην ομάδα μας και όχι στους άλλους. Αλλά σίγουρα οι χρόνοι των Mercedes είναι πολύ γρήγοροι.

Advertisement
Advertisement

 Φέτος είχατε πολύ καλύτερο χειμώνα και σημαντικά βελτιωμένη εικόνα στις δοκιμές εξέλιξης. Είστε σε θέση να διεκδικήσετε τη νίκη στην Αυστραλία;
Αυτό είναι πάντα ο στόχος μας. Πέρυσι δεν ήμασταν σε θέση να κερδίσουμε στην Αυστραλία αλλά εξελίξαμε τόσο καλά το μονοθέσιο στη διάρκεια της χρονιάς που μείναμε στη μάχη του πρωταθλήματος μέχρι το τέλος. Σίγουρα είμαστε σε τελείως διαφορετική φάση από πέρυσι, παρότι λόγω της διεκδίκησης του τίτλου ξεκινήσαμε αργά την εξέλιξη αυτού του μονοθεσίου. Επίσης η δουλειά πλέον στο εργοστάσιο γίνεται με αποδοτικό τρόπο και τα αποτελέσματα της αεροσήραγγας επιβεβαιώνονται στην πίστα. Οπότε είμαστε σε καλύτερη κατάσταση για την πρεμιέρα της Μελβούρνης αλλά και το πρώτο μέρος του πρωταθλήματος.

Αισθάνεστε πιο σίγουροι για το ρυθμό αγώνα απ’ ότι για την ταχύτητά σας στις κατατακτήριες δοκιμές;
Ο ρυθμός αγώνα εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον τρόπο διαχείρισης των ελαστικών. Μαντεύω ότι οι περισσότεροι από εμάς θα μαθαίνουν ακόμη στη Μελβούρνη γύρω απ’ αυτό το θέμα. Εδώ στη Βαρκελώνη η φθορά των ελαστικών είναι υπέρμετρη δεν είναι απαραίτητο όμως ότι θα αντιμετωπίσουμε το ίδιο στη Μελβούρνη. Προβλέπω ότι κάποιοι θα εκπλαγούν δυσάρεστα και κάποιοι ευχάριστα. Αλλά σίγουρα έχουμε όλοι να αντιμετωπίσουμε την ίδια δύσκολη κατάσταση.
[nggallery id=2029]
Περισσότερα εδώ