Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

O καλύτερος αγώνας του Kvyat

Ελλάδα 21:28
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

O καλύτερος αγώνας του Kvyat

FORMULA 1

O καλύτερος αγώνας του Kvyat

FORMULA 1

Για τον Daniil Kvyat το Grand Prix του Μονακό είναι ένας αγώνας που θα θυμάται για πολύ καιρό, μιας και πέτυχε (και μάλιστα με διαφορά) το καλύτερο αποτέλεσμα της σύντομης καριέρας του στη Formula 1!

Advertisement
Advertisement

TOY ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/PanosSeitanidis)

Ο οδηγός της Red Bull Racing εκκίνησε από την πέμπτη θέση του grid, πραγματοποίησε πολύ καλή εκκίνηση στρίβοντας τέταρτος στη Σεν Ντεβότ και επί 78 γύρους απέφυγε τα λάθη. Λίγο πριν το τέλος εναρμονίστηκε με τις εντολές της ομάδας του να αφήσει τον teammate του, Daniel Ricciardo, να περάσει γιατί είχε ελαστικά πολύ μαλακής γόμας και τη δυνατότητα να διεκδικήσει το… κάτι παραπάνω. Ο Αυστραλός δεν τα κατάφερε και οι δυο τους άλλαξαν πάλι θέση λίγο πριν το πέσιμο της καρό σημαίας.

«Είμαι ικανοποιημένος από τον σημερινό αγώνα. Είναι το καλύτερο αποτέλεσμά μου έως τώρα στη Formula 1 αλλά και ένα πολύ καλό αποτέλεσμα για την ομάδα μας. Έκανα καλή εκκίνηση και κατάφερα να ελέγξω τον αγώνα μου στη συνέχεια. Πήραμε ένα στρατηγικό ρίσκο όταν άφησα τον Daniel (Ricciardo) να με περάσει μετά το αυτοκίνητο ασφαλείας, ώστε να επιδιώξει να κερδίσει μία θέση στο βάθρο καθώς είχε τα ταχύτερα ελαστικά της πολύ μαλακής γόμας. Ωστόσο, δεν μπορούσε να περάσει τα προπορευόμενα μονοθέσια και όπως είχε συμφωνηθεί, μου έδωσε πίσω τη θέση μου στον τελευταίο γύρο. Ελπίζω να συνεχίσουμε με τον ίδιο ρυθμό και στους επόμενους αγώνες», σχολίασε ο 22χρονος Kvyat.

Advertisement
Advertisement

Μέχρι πρότινος, το καλύτερο του αποτέλεσμα σε 23 εκκινήσεις (19 με την Scuderia Toro Rosso και 4 με την Red Bull Racing) ήταν η ένατη θέση την οποία είχε σημειώσει πέρυσι σε Αυστραλία, Αγγλία και Βέλγιο αλλά και φέτος σε Μαλαισία και Μπαχρέιν.

horner-monaco15-grid640O Christian Horner στο grid του Μονακό

Τα εύσημα στον ταλαντούχο Ρώσο έδωσε και ο επικεφαλής της RBR, Christian Horner. Στο πλαίσιο της επισκόπησης του αγώνα του Πριγκιπάτου, ο Βρετανός είπε: «Ήταν ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα για εμάς. Αξιοποιήσαμε στο μέγιστο κάθε ευκαιρία. Ήταν ένας αγώνας στατικός μέχρι την είσοδο του αυτοκινήτου ασφαλείας στην πίστα, η οποία μας έδωσε τη δυνατότητα να κάνουμε ένα επιπλέον pit stop στην περίπτωση του Daniel, ώστε να επιτεθεί με την πολύ μαλακή γόμα ελαστικών στο τέλος. Πέρασε τον Kimi ανεβαίνοντας πέμπτος και καθώς είχε ελαστικά που του επέτρεπαν να κινηθεί ταχύτερα, αλλάξαμε θέσεις στους οδηγούς μας ώστε να δούμε αν θα μπορούσε να πετύχει κάτι περισσότερο. Όταν ήταν πλέον σίγουρο πως δεν μπορεί να βρεθεί στο βάθρο, έδωσε πάλι τη θέση στον Dany που από την πλευρά του, έκανε τον καλύτερο φετινό του αγώνα».