Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Νίκες το 2022 ή… αντίο!

Ελλάδα 13:47
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νίκες το 2022 ή… αντίο!

FORMULA 1

Νίκες το 2022 ή… αντίο!

FORMULA 1

Αυτό δεν αποκλείεται να είναι το τελευταίο συμβόλαιο του Sergio Perez στον μαγικό κόσμο της Formula 1!

Advertisement
Advertisement

O Μεξικανός υπέγραψε πριν μερικούς μήνες επέκταση της συνεργασίας του με τη Racing Point έως και το τέλος του παγκοσμίου πρωταθλήματος του 2022. Πράγμα που σημαίνει πως ο 29χρονος σήμερα οδηγός θα έχει τότε συμπληρώσει 9 σεζόν με την ίδια ομάδα (γνωστή πριν ως Force India).

Όμως όπως τόνισε σε συνέντευξή του στο βρετανικό Autosport, η συμμετοχή δεν του αρκεί. Θέλει να μπορεί να διεκδικήσει νίκες και αν δεν μπορεί να το κάνει αυτό έως το 2022, τότε θα αποχωρήσει από το σπορ.

«Αυτά που μου έδωσαν ελπίδα για το μέλλον είναι οι αλλαγές των κανονισμών και το γεγονός πως ξέρω ακριβώς τι κάνει η ομάδα. Πρέπει βέβαια να είμαι ρεαλιστής. Ξέρω πως δεν μπορώ να είμαι στο τιμόνι μίας Mercedes ή μίας Ferrari. Δεδομένου αυτού, είναι φανταστικό που βρίσκομαι εδώ που βρίσκομαι. Πολλοί οδηγοί με ζηλεύουν για αυτό, ειδικά με όσα συμβαίνουν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Όμως θα είναι η δέκατη σεζόν μου στη Formula 1 κι αν τα πράγματα συνεχίσουν έτσι, δεν βλέπω να επεκτείνω την καριέρα μου πέραν του 2022. Τρία χρόνια στη Formula 1 περνούν πολύ γρήγορα. Είμαι αισιόδοξος και είμαι έτοιμος να μάχομαι για νίκες. Ειδικά με αυτή την ομάδα που έχει εξελιχθεί σε δεύτερη οικογένειά μου», είπε ο Perez.

Advertisement
Advertisement

Ο γεννημένος στη Γουαδαλαχάρα οδηγός έκανε ντεμπούτο στη Formula 1 το 2011, ως οδηγός της Sauber. Με αυτή πανηγύρισε το πρώτο του βάθρο, όντας δεύτερος στη Μαλαισία το 2012 ενώ ακολούθησαν άλλα δύο στη συνέχεια εκείνης της σεζόν – με τις τρίτες θέσεις στον Καναδά και τη Μόντσα.

Αποτελέσματα που του εξασφάλισαν τη μεταγραφή στη McLaren το 2013 όμως εκείνη ήταν ουσιαστικά η χρονιά που άρχισε η αγωνιστική πτώση της βρετανικής ομάδας, με αποτέλεσμα ο Μεξικανός να μη τερματίσει ψηλότερα από την πέμπτη θέση και να αποχωρήσει πρόωρα.

Advertisement

Το 2014 τον βρήκε στη Force India στην οποία είναι μέχρι σήμερα που πλέον ονομάζεται Racing Point. Με αυτή έχει βρεθεί άλλες πέντε φορές στο βάθρο: στο Μπαχρέιν το 2014, στη Ρωσία το 2015, στο Μονακό και το Αζερμπαϊτζάν το 2016 και πάλι στο Μπακού το 2018.

Πέρυσι έκλεισε τη σεζόν δέκατος, με 52 πόντους στο ενεργητικό του και καλύτερο πλασάρισμα την έκτη θέση σε Αζερμπαϊτζάν και Βέλγιο.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:
Τελευταίο F1 Vlog της σεζόν με «συνοδηγό» την Αριάνα Παπαγιάννη
Pit Stop σε συνθήκες μηδενικής βαρύτητας (video)
Το F1 Vlog πάει… Dakar!