Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Τριετής επέκταση της συνεργασίας Caterham-Renault

Ελλάδα 22:29
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τριετής επέκταση της συνεργασίας Caterham-Renault

FORMULA 1

Τριετής επέκταση της συνεργασίας Caterham-Renault

FORMULA 1

Τους κινητήρες της Renault θα χρησιμοποιούν τα μονοθέσια της Caterham F1 και για τα επόμενα τρία χρόνια. Οι δύο πλευρές που έχουν επεκτείνει τη συνεργασία τους και σε οχήματα δρόμου, πορεύονται μαζί από το 2011. ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Advertisement
Advertisement

H ανακοίνωση αυτή ήρθε στο περιθώριο του Grand Prix της Σιγκαπούρης, όπου για μία ακόμα φορά τα μονοθέσια της Αγγλ-μαλαισιανής ομάδας δεν κατάφεραν να βαθμολογηθούν. Η συμφωνία περιλαμβάνει τη παροχή της μονάδας Renault Energy F1 που θα περιλαμβάνει έναν υπέρ-τροφοδοτούμενο κινητήρα 1.6 lt άμεσου ψεκασμού που θα συνεργάζεται με δύο γεννήτριες που θα συλλέγουν την ενέργεια από την πέδηση και από τα καυσαέρια του κινητήρα.

Σε σχέση με τον τωρινό RS28 V8 κινητήρα, η νέα μονάδα που θα εναρμονίζεται με τους κανονισμούς που αλλάζουν την εικόνα της Formula 1 από το 2014, θα είναι κατά 35% πιο οικονομική.

«Είναι ευχάριστα νέα για την ομάδα μας και αποτυπώνουν τους ισχυρούς δεσμούς που υπάρχουν ανάμεσα στις δύο πλευρές μετά την έναρξη της συνεργασίας μας το 2011, που ισχυροποιήθηκαν προφανώς πολύ περισσότερο με την παρουσίαση του κοινού project των Caterham και Alpine που βρίσκεται πλέον σε στάδιο εξέλιξης. Το 2014 σηματοδοτεί νέα εποχή για το σπορ που ακολουθεί με τις αλλαγές στους τεχνικούς κανονισμούς, την τάση της παγκόσμιας αγοράς αυτοκινήτου. Περιμένουμε η συνεργασία μας να αποδώσει καρπούς το 2014, βοηθώντας μας να αντιμετωπίσουμε τις αλλαγές με αποτελεσματικότητα, ώστε να συνεχίσουμε τη σταθερή μας πρόοδο», σχολίασε ο επικεφαλής της Caterham F1, Σίριλ Αμπιτεμπούλ.

Advertisement
Advertisement