Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Νέα ομάδα στη Formula 1 το 2015

Ελλάδα 13:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέα ομάδα στη Formula 1 το 2015

FORMULA 1

Νέα ομάδα στη Formula 1 το 2015

FORMULA 1

Η φημολογία των προηγούμενων ημερών και οι… διαρροές από πλευράς Bernie Ecclestone επιβεβαιώθηκαν πλήρως. Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού ενέκρινε την αίτηση του Gene Haas να κατεβάσει ομάδα στη Formula 1!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Πρόκειται για Αμερικανό, ιδιοκτήτη μίας από τις μεγαλύτερες ομάδες στο δημοφιλές στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού πρωτάθλημα NASCAR. Η πρόθεσή του ήταν γνωστή εδώ και μήνες και όλο αυτό το διάστημα, η FIA ήλεγχε διεξοδικά τα πλάνα και τις υποδομές της ομάδας τους, τα οποία βρήκε ικανοποιητικά και έτσι έδωσε το πράσινο φως!

Το όνομα της ομάδας θα είναι Haas Formula LLC και σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο ιδιοκτήτης της, αναφέρονται τα εξής: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που η FIA ενέκρινε τη συμμετοχή μας. Είναι μια ιδιαίτερη στιγμή για εμένα, τη Haas Automation και όλους όσοι θέλουν θα δουν μια αμερικανική ομάδα να επιστρέφει στη F1. Τώρα ξεκινάει η σκληρή δουλειά για εμάς. Είναι μια πρόκληση που καλωσορίζουμε, στην προσπάθειά μας να φέρουμε δύο μονοθέσια στο grid. Θέλω να ευχαριστήσω την παγκόσμια ομοσπονδία για αυτή την ευκαιρία που μας έδωσε».

Advertisement
Advertisement

Η Haas αναμένεται να χρησιμοποιεί σασί κατασκευασμένο από τη Dallara ενώ στο μέτωπο των μονάδων ισχύος, φέρεται να είναι πολύ κοντά σε συμφωνία με τη Ferrari.

Όμως, όπως ανέφερε η επίσημη ανακοίνωση της FIA, εξετάζει άλλη μία πρόταση. Αυτή είναι της ομάδας Forza Rossa, θα υπάρξουν όμως περαιτέρω αξιολογήσεις για να διαπιστωθεί αν έχει τη δυνατότητα να μπει στο χορό της F1.