FORMULA 1

Minardi: Η Red Bull σκέφτεται διαζύγιο με τη Renault

Ελλάδα 9:25
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Minardi: Η Red Bull σκέφτεται διαζύγιο με τη Renault

FORMULA 1

Minardi: Η Red Bull σκέφτεται διαζύγιο με τη Renault

FORMULA 1

Τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει με τις νέες μονάδες ισχύος η Renault, έχουν προκαλέσει ανησυχία στα στρατόπεδα των ομάδων που προμηθεύει. Το πρώην αφεντικό της Minardi F1, Giancarlo Minardi, παραθέτει μάλιστα ένα μάλλον μακρινό ακόμα σενάριο.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Σύμφωνα με τον Ιταλό, η Red Bull Racing σκέφτεται ήδη την αλλαγή συνεργάτη σε αυτό τον τομέα από το 2015 – πολύ νωρίτερα δηλαδή απ’ ότι προβλέπει το συμβόλαιο συνεργασίας των δύο πλευρών. Βέβαια όπως παραδέχθηκε πρόσφατα ο ισχυρός άνδρας της αυστριακής ομάδας, Helmut Marko, αυτό έχει και όρους που αφορούν στην απόδοση και τα αποτελέσματα.

Ο 61χρονος Minardi έγραψε στην προσωπική του ιστοσελίδα: «H RBR σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο πρόωρης διακοπής της συνεργασίας. Παρότι τόσο αυτή, όσο και η Renault αλλά και η Toro Rosso προσπαθούν να καθησυχάσουν το κοινό και να δείξουν πως υπάρχει ηρεμία, με ουδέτερα δελτία Τύπου και συνεντεύξεις που δεν κρύβουν πανικό, η κατάσταση δείχνει πιο περίπλοκη και χωρίς εύκολη λύση. Σύμφωνα με πληροφορίες που έχω από το εξωτερικό, η Renault προσπαθεί να βρει συνεργάτες από το εξωτερικό, πράγμα που δεν συνηθίζει καθώς προσπαθούσε πάντα να προστατεύσει τη τεχνολογία της. Νέα σαν αυτό, γεννούν ερωτηματικά σχετικά με θεμελιώδη προβλήματα στους κινητήρες της, που δεν θα είναι εύκολο να λυθούν βραχυπρόθεσμα. Κάποιοι κατασκευαστές που δεν συμμετέχουν στο πρωτάθλημα της F1, έχουν έτοιμες μονάδες ισχύος, εξετάζουν τη πιθανότητα να εμπλακούν στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού και παρότι είχαν πρόβλημα να βρουν σημαντικό συνεργάτη, ίσως τώρα να μπορούν να εκμεταλλευτούν την αποτυχία της Renault. Ελπίζω να διαψευστώ σε μερικές ημέρες και το δεύτερο τεστ εξέλιξης που θα γίνει στο Μπαχρέιν, με τις ομάδες και τους προμηθευτές μονάδων ισχύος να φέρνουν τις αναβαθμίσεις τους».

Advertisement
Advertisement

Πάντως μετά από τέσσερις σεζόν απόλυτης επιτυχίας, με την κατάκτηση των τίτλων σε οδηγούς και κατασκευαστές, είναι σαφές πως ενδεχόμενοι τίτλοι τέλους στη συνεργασία Red Bull-Renault, δεν θα έρθουν τόσο εύκολα.