Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Μιλάει με… 10 οδηγούς η Haas!

Ελλάδα 8:47
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Μιλάει με… 10 οδηγούς η Haas!

FORMULA 1

Μιλάει με… 10 οδηγούς η Haas!

FORMULA 1

Η Haas F1 θα γίνει του χρόνου η δωδέκατη ομάδα στον μαγικό κόσμο της Formula 1 και όπως φαίνεται είναι περιζήτητη αφού χάρη στη «βοήθεια» της Ferrari, αναμένεται να μη ξεκινήσει την περιπέτειά της αγωνιζόμενη στο επίπεδο της Marussia.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/PanosSeitanidis)

Ουσιαστικά η αμερικανική ομάδα θα αποτελεί τη Β’ Ομάδα της Scuderia, έχοντας σχέσεις ανάλογες εκείνης της Red Bull Racing με την Toro Rosso. Παρότι όταν «γεννήθηκε» αυτό το project o Gene Haas δήλωνε πως θέλει να έχει οδηγούς από τις Ηνωμένες Πολιτείες, όλα δείχνουν πως θα στραφεί είτε στην… εμπειρία, είτε σε οδηγούς σχετιζόμενους με τη Ferrari.

Όπως αποκάλυψε ο τεχνικός διευθυντής της Haas, Guenther Steiner, μιλούν με δέκα οδηγούς αυτή την περίοδο!

Advertisement
Advertisement

«Κάποιοι βρίσκονται πιο ψηλά στη λίστα μας, κάποιοι άλλοι πιο χαμηλά. Όμως είναι δύσκολο να έχουμε σαφή εικόνα για το ποιοι ακριβώς είναι διαθέσιμοι μιας και ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει ποιος θα οδηγεί για ποια ομάδα το 2016 ώστε να ξέρουμε κι εμείς ποιοι θα είναι στις επιλογές μας», είπε ο Steiner στο Autosport.

Η παραπάνω ατάκα, σύμφωνα με πολλούς σχετίζεται με τον Nico Hulkenberg που επί σειρά ετών είναι στο ραντάρ της Ferrari αλλά και φέτος, αρκέστηκε σε θέση οδηγού στη Force India. Ισχυροί υποψήφιοι για μία θέση στη Haas είναι σίγουρα οι δύο δοκιμαστές της Ferrari, Esteban Gutierrez και Jean-Eric Vergne, με τον Μεξικανό να βρίσκεται μάλιστα στην… pole position λόγω καταγωγής αλλά και λόγω της οικονομικής στήριξης από τον πολυεκατομμυριούχο Carlos Slim.

Αν δούμε Αμερικανό οδηγό στη Haas, λογικά αυτός θα είναι ο ταλαντούχος Rossi

Αν δούμε Αμερικανό οδηγό στη Haas, λογικά αυτός θα είναι ο ταλαντούχος Rossi

Από εκεί και πέρα, ο Αμερικανός με τις περισσότερες ελπίδες για να ενταχθεί στο δυναμικό της Haas, είναι ο Alexander Rossi που τρέχει στο GP2 Series με την ομάδα Racing Engineering.