Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Μια βροχή θα μας σώσει

Ελλάδα 4:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Μια βροχή θα μας σώσει

FORMULA 1

Μια βροχή θα μας σώσει

FORMULA 1

Οι W05 Hybrid κυριάρχησαν πλήρως στα ελεύθερα δοκιμαστικά της Παρασκευής στο Grand Prix της Βραζιλίας. Αν όμως βρέξει, τότε ένα μεγάλο μέρος του πλεονεκτήματός τους σε απόδοση, θα χαθεί, πράγμα στο οποίο ελπίζει ο Sebastian Vettel.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

«Σε γενικές γραμμές ήταν μία καλή ημέρα, παρά κάποια μικροπροβλήματα. Δεν οδήγησα όσα θα ήθελα σήμερα αλλά αυτό οφειλόταν στις πολλές κόκκινες σημαίες – ήταν πρόβλημα που αντιμετώπισαν όλοι. Τα επίπεδα πρόσφυσης στο νέο οδόστρωμα δείχνουν αρκετά υψηλά και το πρόβλημα των αναπηδήσεων έχει λυθεί – με μοναδική εξαίρεση την ευθεία εκκίνησης-τερματισμού. Αν βρέξει, η πλάστιγγα θα γύρει υπέρ μας. Όμως ακόμα και σε στεγνό οδόστρωμα, αν τα κάνουμε όλα σωστά, μπορούμε να έχουμε αρκετά καλό ρυθμό. Είναι μικρός σε διάρκεια γύρος και οι διαφορές θα είναι πολύ μικρές», είπε ο παγκόσμιος πρωταθλητής.

Για τον Vettel, η πίστα του Ιντερλάγκος φέρνει πολλές ευχάριστες αναμνήσεις στο μυαλό. Πήρε την pole position το 2011 και το 2013, κατέκτησε τη νίκη το 2010 και το 2013, ήταν στο βάθρο το 2011 ενώ το 2012 έκανε μία από τις εντυπωσιακότερες αντεπιθέσεις στην ιστορία. Παρότι έπεσε στην ουρά μετά από τετ α κε στον πρώτο γύρο, σκαρφάλωσε έκτος και τελικά με αυτή τη θέση πήρε τον τρίτο τότε, παγκόσμιο τίτλο του.

Advertisement
Advertisement

Ο Γερμανός θυμάται: «Στο Σάο Πάολο έχω συμμετάσχει σε αγώνες που θα μου μείνουν αξέχαστοι, για διάφορους λόγους. Όπως το 2009 όπου παραλίγο να πάρουμε τον τίτλο, στον τελευταίο αγώνα της σεζόν. Στο τέλος, η προσπάθειά μας αποδείχθηκε πως δεν ήταν αρκετή και ο Jenson Button αναδείχθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής. Ήμουν πολύ απογοητευμένος αλλά ήταν και σημαντική εμπειρία για μένα. Το θετικό ήταν πως ξέραμε πως είχαμε παλέψει μέχρι τέλους και είχαμε δώσει τα πάντα. Το 2010 ήταν η πρώτη φορά που βρέθηκα στο βάθρο του Interlagos. Ήταν ένας αξέχαστος αγώνας. Και φυσικά, υπήρχε και το Grand Prix Βραζιλίας του 2012, όπου έκανα τετ α κε στον πρώτο γύρο και βρέθηκα στην ουρά της κατάταξης. Ξαφνικά, ο τίτλος απομακρυνόταν από τα χέρια μου αλλά πάλεψα και αναρριχήθηκα στην κατάταξη. Το τελικό αποτέλεσμα ήταν απίστευτο: ήμασταν ξανά Παγκόσμιοι Πρωταθλητές. Πέρυσι είχα ήδη εξασφαλίσει τον τίτλο αλλά η νίκη μου εκεί ήταν η ένατη συνεχόμενη, άρα θα θυμάμαι για πάντα κι αυτόν τον αγώνα».