Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Μία ανάσα από τη Renault o Hulkenberg

Ελλάδα 14:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Μία ανάσα από τη Renault o Hulkenberg

FORMULA 1

Μία ανάσα από τη Renault o Hulkenberg

FORMULA 1

Ξεκίνησε ως φημολογία πριν από το Ιαπωνικό Grand Prix και στο περιθώριο του αγώνα στη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου εξελίχθηκε σε υπαρκτό σενάριο που εκτιμάται πως σύντομα θα επιβεβαιωθεί: ο Nico Hulkenberg παίρνει μετεγγραφή στη Renault F1!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/seitanf1)

Μπορεί τις τελευταίες εβδομάδες αυτό να ήταν ένα σενάριο που ακουγόταν κυρίως για τον teammate του στη Force India, Sergio Perez, όμως με το που ο Μεξικανός υπέγραψε συμβόλαιο ανανέωσης με την ινδική ομάδα, άρχισε το γαϊτανάκι με τον Γερμανό!

Παρότι η Force India βρίσκεται στην εντυπωσιακή τέταρτη θέση της βαθμολογίας των κατασκευαστών, είναι εύκολο να δει κανείς γιατί μπορεί ο Hulkenberg να θέλει να μεταπηδήσει στην ένατη τη τάξει ομάδα του grid.

Advertisement
Advertisement

Η τωρινή του ομάδα αγγίζει ενδεχομένως ταβάνι σε ότι αφορά στην αγωνιστική της απόδοση, που δύσκολα θα επαναλάβει τις επόμενες σεζόν. Από την άλλη η Renault, έχει εργοστασιακή υποστήριξη και μακροπρόθεσμο πλάνο πρωταθλητισμού. Ουσιαστικά αποτελεί τη μοναδική ελπίδα του Hulkenberg να βρίσκεται σε 2-3 χρόνια σε ομάδα που θα διεκδικεί νίκες.

Το συμβόλαιό του με τη Force India που κανονικά επεκτείνεται και στη σεζόν του 2017, φέρεται να έχει παραθυράκια για να σπάσει, άρα δεν αποκλείεται τις επόμενες ημέρες να έχουμε επισημοποίηση της μετακίνησης.

Advertisement

Για τη θέση που αφήνει κενή, φαβορί είναι όπως αναμενόταν ο Pascal Wehrlein, με τις ευλογίες φυσικά της Mercedes. Η γερμανική εταιρεία προμηθεύει την ινδική ομάδα με τις μονάδες ισχύος και σίγουρα θα ήθελε να δει τον «προστατευόμενό» της να δοκιμάζεται σε μία μεσαίου επιπέδου ομάδα, μετά το φετινό «αγροτικό» του στη Manor.

Όσο για τη Renault, πάλι με τις ευλογίες της Mercedes, ακούγεται εδώ και καιρό το όνομα του άλλου «προστατευόμενου» της, Esteban Ocon. Άλλωστε ο Γάλλος είχε μέχρι πρότινος ρόλο δοκιμαστή στη γαλλική ομάδα.

Advertisement