Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Mercedes: Δεν είμαστε φαβορί!

Ελλάδα 21:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Mercedes: Δεν είμαστε φαβορί!

FORMULA 1

Mercedes: Δεν είμαστε φαβορί!

FORMULA 1

Στη Γερμανική ομάδα προσπαθούν να μετριάσουν τις εντυπώσεις που προκάλεσε η πολύ καλή εμφάνιση της W05 στο πρώτο τεστ της Χερέθ.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΤΑΚΗ ΠΟΥΡΝΑΡΑΚΗ

Το ασημί βέλος δεν ξεκίνησε καλά, καθώς την πρώτη μέρα κατέρρευσε η εμπρός αεροτομή στα φρένα για την πρώτη στροφή της Ισπανικής πίστας ενώ οδηγούσε ο Lewis Hamilton. Το εν λόγω πρόβλημα αντιμετωπίστηκε άμεσα και η Mercedes W05 συμπλήρωσε τις επόμενες μέρες στα χέρια των Nico Rosberg (Νο 6) και Hamilton (Νο 44)  1368km περισσότερα από κάθε άλλο μονοθέσιο.

Καθότι οι πρωταθλητές (Red Bull) αντιμετώπισαν πολλά προβλήματα υπερθέρμανσης και αξιοπιστίας του κινητήρα και η Lotus απουσίαζε οι μόνες ομάδες που έδειξε να ακολουθούν το ρυθμό της Mercedes ήταν οι Ferrari και McLaren.

Advertisement
Advertisement

Οι Γερμανοί προσπαθούν να μείνουν προσγειωμένοι και να μην παρασυρθούν απ’ αυτή τη θετική αλλά πρώιμη εικόνα. Μιλώντας σχετικά ο επικεφαλής της ομάδας, Toto Wolff σημείωσε: «Είμαστε ικανοποιημένοι αλλά και επιφυλακτικοί. Περιμέναμε περισσότερα προβλήματα απ’ όσα αντιμετωπίσαμε τελικά. Η πρώτη μέρα δεν ήταν εύκολη, μετά όμως το μονοθέσιο κινήθηκε αξιόπιστα. Δεν μπορούμε ακόμη να αξιολογήσουμε την απόδοση καθώς δεν έχουμε αναπτύξει τη δυναμική μας. Υπάρχουν ακόμη μικρές λεπτομέρειες που πρέπει να ρυθμιστούν ώστε να λειτουργούν σωστά. Είμαστε αισιόδοξοι γιατί φαίνεται πως έχει γίνει σωστή δουλειά. Τα δεδομένα που μαζέψαμε καταδεικνύουν πως υπάρχει θέμα απαγωγής θερμότητας. Ακόμη και στη Χερέθ παρότι η θερμοκρασία περιβάλλοντος ήταν χαμηλή οι θερμοκρασίες στο εσωτερικό ήταν υψηλές και η απαγωγή θερμότητας θέμα. Φάνηκε ότι αυτό προβλημάτισε ακόμη περισσότερο τους ανταγωνιστές μας. Στο Μπαχρέιν θα φανεί που πραγματικά βρισκόμαστε σ’ αυτό τον τομέα».

Αρκετές ομάδες αντιμετώπισαν προβλήματα ψύξης της νέας μονάδας ισχύος και ειδικά των μπαταριών στη Χερέθ.