Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Mercedes: Λείπει ο Brawn

Ελλάδα 21:01
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Mercedes: Λείπει ο Brawn

FORMULA 1

Mercedes: Λείπει ο Brawn

FORMULA 1

Ο επικεφαλής της γερμανικής ομάδας και μέτοχος, Toto Wolff, δε δίστασε να παραδεχτεί πως η απουσία του Ross Brawn από τα πιτ της Mercedes θα επηρεάσει την απόδοσή τους.

Advertisement
Advertisement

TOY ΤΑΚΗ ΠΟΥΡΝΑΡΑΚΗ

Ο 60χρονος Βρετανός μηχανικός επέλεξε να αποσυρθεί από την ενεργό δράση στο τέλος της περσινής χρονιάς και αυτή τη στιγμή ιδιωτεύει. Μάλιστα αφιερώνει μεγάλο μέρος του χρόνου του ψαρεύοντας.

Ο Brawn στην καριέρα του σε μεγάλο βαθμό ταυτίστηκε με το Michael Schumacher είναι ο μηχανικός που βρίσκονταν δίπλα στο Γερμανό πρωταθλητή και στους επτά παγκόσμιους τίτλους. Στη Benetton το 1994 και το 1995, στη Ferrari από το 1996 έως και το 2006 αποχώρησε μετά για λίγο και επέστρεψε οργανώνοντας την ομάδα της Honda. Όταν ο Ιάπωνας κατασκευαστής αποχώρησε στο τέλος του 2008 ο Brawn έσωσε την ομάδα και το προσωπικό, δημιουργώντας την Brawn GP που πήρε τον τίτλο το 2009. Η εν λόγω ομάδα εξαγοράζεται από τη Mercedes στο τέλος της ίδιας χρονιάς και ο Brawn έμεινε στο τιμόνι της για τέσσερα χρόνια. Πέρυσι ήταν μια μεταβατική περίοδος καθώς ο Βρετανός φρόντισε να γίνει ομαλά η ανάληψη των αρμοδιοτήτων του στο τεχνικό κομμάτι από τον Paddy Lowe (σ.σ.: πήρε μεταγραφή από τη McLaren όπου ήταν διευθυντής μηχανολογίας) και στο αγωνιστικό από τον Wolff.

Advertisement
Advertisement

Μιλώντας σχετικά ο Wolff τόνισε: «Φυσικά όταν φεύγει από μια ομάδα ένας άνθρωπος της εμβέλειας του Brawn αυτό έχει αντίκτυπο. Ήταν ένας εμβληματικός ηγέτης και η απουσία του θα φανεί ειδικά στους αγώνες όταν υπάρχει ένταση. Τα ηγετικά του προσόντα και η καθοδήγηση ήταν κάτι εξωπραγματικό. Έφυγε όμως και η ομάδα προχωρά είναι μεγάλη ομάδα και υπάρχουν γύρω μας περί τους 200 ικανούς ανθρώπους που θα καλύψουν το κενό».

Από την πλευρά του ο μηχανικός Lowe που τώρα βρίσκεται σε πόστο επικεφαλής του τεχνικού τμήματος συμπλήρωσε: «Με το Wolff συνεργαζόμαστε δεν έχουμε χωρίσει αρμοδιότητες. Ειδικεύεται περισσότερο στο εμπορικό κομμάτι και εγώ στο τεχνικό αλλά διοικούμε από κοινού την ομάδα. Το δικό μου υπόβαθρο είναι αυτό του τεχνικού διευθυντή οπότε κατανοώ καλύτερα μερικά απ’ αυτά που κάνουμε. Ο ρόλος μου δεν έχει διαφορά απ’ αυτά που έκανε ο Ρος τα προηγούμενα χρόνια. Είναι ένας συναρπαστικός ρόλος και ανυπομονώ για τα χρόνια που θα έρθουν».

Advertisement

Στην ομάδα της Mercedes F1 διατηρεί ρόλο μη εκτελεστικού αντιπροέδρου ο Niki Lauda που κατέχει και το 10% των μετοχών της. Ένα ακόμη 30% ανήκει στον Wolff και το υπόλοιπο 60% στη μητρική εταιρεία. Το τεχνικό επιτελείο απαρτίζει μια ομάδα κορυφαίων μηχανικών. Ο Bob Bell έχει τον τίτλο του τεχνικού διευθυντή, ο Aldo Costa είναι διευθυντής μηχανολογίας και ο Geoff Willis διευθυντής τεχνολογίας.

Μένει να δούμε αν η επιστροφή της Honda στη F1, του χρόνου μπορεί να δελεάσει το Brawn να επανέλθει στην ενεργό δράση με τα χρώματα της McLaren.