Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Η Mercedes κατέθεσε επίσημη διαμαρτυρία και μετά την απέσυρε!

Ελλάδα 17:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Mercedes κατέθεσε επίσημη διαμαρτυρία και μετά την απέσυρε!

FORMULA 1

Η Mercedes κατέθεσε επίσημη διαμαρτυρία και μετά την απέσυρε!

FORMULA 1

Την ώρα που θα έπρεπε να πανηγυρίζει την κατάκτηση του τρίτου συνεχόμενου παγκόσμιου τίτλου της στους κατασκευαστές, τη διπλή παρουσία στο βάθρο της Ιαπωνίας αλλά και τη νίκη του οδηγού της, Nico Rosberg, η Mercedes AMG Petronas δημιούργησε ένα επικοινωνιακό χάος.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/seitanf1)

Η γερμανική ομάδα κατέθεσε επίσημη διαμαρτυρία στη FIA, βάλλοντας κατά της οδήγησης του Max Verstappen! Κι αυτό λόγω της γνώριμης αμυντικής τακτικής του (την είδαμε και στο Βέλγιο), να κάνει καθυστερημένα τη μία και μόνο αλλαγή κατεύθυνσης που ορίζουν οι αγωνιστικοί κανονισμοί της Formula 1, όταν στον προτελευταίο γύρο του επιτέθηκε ο Lewis Hamilton.

Ωστόσο, στη Mercedes έδωσαν τη δική τους ερμηνεία, αποφασίζοντας να διαμαρτυρηθούν επίσημα. Η σχετική ανακοίνωση της παγκόσμιας ομοσπονδίας ανέφερε: «Κατατέθηκε επίσημη διαμαρτυρία από τη Mercedes AMG Petronas F1 Team, για το μονοθέσιο 33 που οδηγεί ο Max Verstappen της Red Bull Racing, αναφέροντας πως παρέβη το άρθρο 27.5 των αγωνιστικών κανονισμών της F1,  οδηγώντας επικίνδυνα, με αποτέλεσμα να οδηγήσει το αυτοκίνητο 44 ώστε να ακολουθήσει γραμμή αποφυγής σύγκρουσης στη στροφή 16».

Advertisement
Advertisement

japan16-verstappen-hamilton-b640

Όμως την ώρα που κατατέθηκε η διαμαρτυρία, οι οδηγοί δεν ήταν πλέον παρόντες. Έτσι οι αγωνοδίκες πήραν την απόφαση να… μην πάρουν απόφαση! Μετακύλησαν την καυτή πατάτα στα χέρια των αγωνοδικών του επόμενου αγώνα, του Grand Prix των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, που θα διεξαχθεί σε δύο εβδομάδες στο Τέξας!

Εν τω μεταξύ, ο Hamilton ήταν όπως συνήθως λαλίστατος στα social media, γράφοντας αρχικά: «Δεν υπάρχει καμία διαμαρτυρία από την πλευρά μου ή από τη Mercedes. Ένας ανόητος το διέδωσε αλλά δεν είναι αλήθεια. Ο Max οδήγησε καλά και το θέμα τελειώνει εκεί. Προχωράμε».

Advertisement

Έχοντας προφανώς ενημερωθεί πως ο… «ανόητος» είχε δίκιο, ο παγκόσμιος πρωταθλητής ανασκεύασε τα λεγόμενά του γράφοντας: «Η διαμαρτυρία δεν προήλθε από εμένα. Μόλις άκουσα πως η ομάδα όντως κατέθεσε διαμαρτυρία αλλά τους είπα πως δεν λειτουργούμε έτσι εμείς. Είμαστε πρωταθλητές, προχωράμε. Το θέμα τελειώνει εδώ».

Κι έτσι έγινε καθώς μετά από αυτό το επικοινωνιακό αυτογκόλ, τη χειρότερη δυνατή στιγμή, η Mercedes απέσυρε την επίσημη διαμαρτυρία της.