FORMULA 1

Μercedes F1: Δοκιμαστής ο Wehrlein

Ελλάδα 16:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μercedes F1: Δοκιμαστής ο Wehrlein

FORMULA 1

Μercedes F1: Δοκιμαστής ο Wehrlein

FORMULA 1

Ο νικητής για λογαριασμό της Mercedes του τελευταίου αγώνα του Γερμανικού Πρωταθλήματος Τουρισμού που έγινε στο Λάουζιτσρινγκ, Pascal Wehrlein, αναλαμβάνει ρόλο εφεδρικού οδηγού στην ομάδα της Formula 1.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΤΑΚΗ ΠΟΥΡΝΑΡΑΚΗ

Ο 19χρονος Γερμανός μετά από μια πετυχημένη καριέρα στα καρτ κέρδισε το 2011 το ADAC Formel Masters προτού βρεθεί στη F3 το 2012. Τερμάτισε 2ος και πήρε τον τίτλο του «ρούκι» της χρονιάς. Πέρυσι ο Wehrlein έγινε στα 18 του χρόνια, ο νεώτερος οδηγός στην ιστορία του DTM. Η Mercedes έχει μακρά παράδοση στην εξέλιξη ταλαντούχων οδηγών και διαμέσου του DTM.

Έχει ήδη συμπληρώσει πάνω από 30 μέρες στον προσομοιωτή της ομάδας F1, καλύπτοντας πάνω από 12.000 εικονικά χιλιόμετρα (km) πίσω από το τιμόνι της W05. Πριν λίγες μέρες έβαλε στην πίστα του Πορτιμάο 500km πίσω από το τιμόνι της Mercedes F1 του 2012.  Ο Wehrlein θα βρίσκεται στα πιτ της ομάδας στη Σιγκαπούρη ως εφεδρικός οδηγός.

Advertisement
Advertisement

Ο 19χρονος Γερμανός δήλωσε: «Είμαι ενθουσιασμένος μετά τη δοκιμή στο Πορτιμάο. Χρειάστηκα κάποιους γύρους να συνηθίσω την απίστευτη ταχύτητα, τα πολύ σκληρά φρένα και τις γρήγορες καμπές. Η F1 βρίσκεται σε διαφορετική κατηγορία από το DTM. Αποτελεί μια ωραία αναγνώριση των προσπαθειών μου η θέση του εφεδρικού οδηγού. Όλη μου τη ζωή παλεύω σκληρά για να μου δοθεί η ευκαιρία να οδηγήσω F1. Φυσικά στόχος μου ήταν να γίνει αυτό με τη Mercedes».

O 19χρονος έχει πλέον κάθισμα στα μέτρα του στην W05

Από την πλευρά της ομάδας ο διευθυντής αγωνιστικών δραστηριοτήτων Toto Wolff πρόσθεσε: «Καλωσορίζω και επίσημα το Wehrlein στην ομάδα F1. Δουλεύει ήδη αρκετό καιρό αθέατα στον προσομοιωτή βοηθώντας στην προετοιμασία μας. Μετά το Nico και το Lewis είναι ο πιο εξοικειωμένος με την W05 και το χειρισμό της. Η νίκη του στο Λάουζιτσρινγκ ήρθε την πιο ταιριαστή στιγμή. Το μέλλον του προδιαγράφεται λαμπρό».

Διαβάστε αναλυτικό ρεπορτάζ για τον όγδοο γύρο της σεζόν ή δείτε όλο τον αγώνα του Λάουσιτζ, όπως μεταδόθηκε LIVE και αποκλειστικά από το NewsAuto.gr πατώντας εδώ.