Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Με μονάδες ισχύος της Ferrari η Toro Rosso

Ελλάδα 0:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Με μονάδες ισχύος της Ferrari η Toro Rosso

FORMULA 1

Με μονάδες ισχύος της Ferrari η Toro Rosso

FORMULA 1

Λίγες ώρες μετά την επισημοποίηση των σχεδίων της Red Bull Racing σχετικά με τη μονάδα ισχύος που θα χρησιμοποιεί στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Formula 1 του 2016 (διαβάστε περισσότερα εδώ), ήρθε η σειρά της Scuderia Toro Rosso να επισημοποιήσει τα πλάνα της.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (facebook.com/SeitanF1)

Όπως αναμενόταν, οι «ταύροι» θα χρησιμοποιούν μονάδες ισχύος της Ferrari την επόμενη σεζόν – ωστόσο, προδιαγραφών 2015. Η καθυστέρηση της συμφωνίας οφειλόταν και στο γεγονός πως αναμενόταν το επίσημο πράσινο φως από τη FIA, που ήρθε στο Παγκόσμιο Συμβούλιο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού.

Πρέπει να σημειωθεί πως οι δύο ιταλικές εταιρείες έχουν συνεργαστεί και την περίοδο 2007-2013, με την ομάδα της Φαένζα να ακολουθεί την «αδερφή» RBR στο στρατόπεδο της Renault για τη νέα εποχή των V6 Turbo κινητήρων.

Advertisement
Advertisement

Η σχετική ανακοίνωση της Scuderia Toro Rosso ξεκαθαρίζει πως η καθυστέρηση στην επισημοποίηση της συνεργασίας, δεν θα επηρεάσει το χειμερινό πρόγραμμα της ομάδας και πως θα δώσει κανονικά το «παρών» στις δοκιμές εξέλιξης του Φεβρουαρίου που θα λάβουν χώρα στην πίστα της Βαρκελώνης.

Το 2016 η STR θα συνεχίσει να αγωνίζεται με το νεανικό αλλά ταλαντούχο δίδυμο των Max Verstappen και Carlos Sainz.