Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

McLaren: Θέλουμε χρόνο!

Ελλάδα 1:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

McLaren: Θέλουμε χρόνο!

FORMULA 1

McLaren: Θέλουμε χρόνο!

FORMULA 1

Ο αγωνιστικός διευθυντής της ομάδας, Eric Boullier, αποκάλυψε ότι η βρετανική ομάδα θα εξαντλήσει όλα τα χρονικά περιθώρια προτού ανακοινώσει το δίδυμο πιλότων της για την αγωνιστικής σεζόν του 2015.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΤΑΚΗ ΠΟΥΡΝΑΡΑΚΗ

Η McLaren από τη νέα χρονιά θα χρησιμοποιεί μονάδα ισχύος της Honda, η Ιαπωνική εταιρεία επιστρέφει στη F1 μετά από 6 χρόνια απουσίας και σίγουρα οι παρούσες ισορροπίες δυνάμεων στο grid  θ’ αλλάξουν. Κάποιοι, υπεραισιόδοξοι πιστεύουν πως η Honda θα κάνει αμέσως τη διαφορά, κάποιοι άλλοι πιο προσγειωμένοι θεωρούν πως σταδιακά θα πάμε σε μια κυριαρχία McLaren μετά από κάποια χρόνια.

Απαραίτητος για να συμβεί αυτό είναι ο πιλότος γύρω από τον οποίο θα χτιστεί η ομάδα. Στο Πάραγκον είναι βέβαιοι πως αυτός δεν μπορεί να είναι ο νεαρός Kevin Magnussen που έχει δώσει δείγματα σπουδαίου ταλέντου σύμφωνα όμως με τους επικεφαλής της ομάδας, δεν είναι κάτι ξεχωριστό, δεν είναι αυτό που περίμεναν. Μιλώντας σχετικά ο Boullier παραδέχτηκε πως γνωρίζουν καλά ότι είναι άβολο για τους Button και Magnussen να περιμένουν την απόφαση της ομάδας (διαβάστε περισσότερα εδώ). Στα πάντοκ ακούγεται πως ο Ron Dennis συνιδιοκτήτης της ομάδας, προσφέρει γη και ύδωρ σε Vettel-Alonso για να πείσει τον έναν εκ των δυο να πάει στην ομάδα. Αν συμβεί αυτό το πιο πιθανό είναι να χάσει τη θέση του ο Button.

Advertisement
Advertisement

Ο Eric Boullier είπε σχετικά: “Πρέπει να τονίσω ότι οι οδηγοί μας αποδίδουν καλύτερα από τις προσδοκίες μας.  Πρώτα απ’ όλα δεν τους έχουμε δώσει ανταγωνιστικό μονοθέσιο, επιπλέον είναι δυσκολοδήγητο. Τώρα βρισκόμαστε σε μια φάση που προσπαθούμε να βελτιώσουμε την απόδοση όσο πιο γρήγορα μπορούμε. Από οδηγικής πλευράς και οι δυο κάνουν εξαιρετική δουλειά. Ο Kevin ανέβηκε στο βάθρο από τον πρώτο κιόλας αγώνα και μετέπειτα άρχισε να μαθαίνει. Ο Jenson είναι σούπερ επαγγελματίας και παίρνει το 100% του μονοθεσίου. Το μονοθέσιο μας είναι καλό σε πίστες με υψηλή μ.ω.τ. όπως το Σπα και περιμένουμε το ίδιο και στη Μόντσα. Από τη Σιγκαπούρη θα παρουσιάσουμε μια σημαντική αναβάθμιση που θα μας βοηθήσει να μειώσουμε τη διαφορά από την κορυφή. Επιπλέον έχουμε προγραμματισμένες ακόμη δυο αναβαθμίσεις ως το τέλος της χρονιάς . Στόχος μας είναι η 3η θέση της βαθμολογίας την οποία επίσης διεκδικούν Ferrari και Williams. Δε ξέρω αν θα καταφέρουμε ν’ ανέβουμε στο βάθρο ξανά φέτος αλλά το επιδιώκουμε“.

Τα σενάρια δίνουν και παίρνουν για τη McLaren και το δίδυμο των πιλότων της. Ακούγεται πως έχει προταθεί στο Button μονοετές συμβόλαιο, ώστε να υπάρχει δυνατότητα επιλογής κάποιων εκ των Vettel, Hπου τελilton ειώνουν τα συμβόλαιά τους τέλος του 2015. Ο Alonso έχει πολυετές συμβόλαιο με τη Ferrari υπάρχει όμως λένε καλά πληροφορημένες πηγές ρήτρα απόδοσης που του επιτρέπει να το σπάσει.

Στα συν του Button για παραμονή είναι ότι έχει κερδίσει για λογαριασμό της Honda, το 2006 στην Ουγγαρία ενώ απολαμβάνει και μεγάλης δημοτικότητας στη χώρα του Ανατέλλοντος Ήλιου λόγω της συντρόφου του, Jessica Michibata. Η Γιαπωνέζα είναι τοπ μόντελ και ιδιαίτερα αγαπητή στην πατρίδα της.