Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

McLaren: Χωρίς κεντρικό χορηγό!

Ελλάδα 5:51
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

McLaren: Χωρίς κεντρικό χορηγό!

FORMULA 1

McLaren: Χωρίς κεντρικό χορηγό!

FORMULA 1

Από τη βρετανική ομάδα ξεκαθαρίστηκε πως, η παρουσίαση του νέου της μονοθεσίου, μεθαύριο Παρασκευή 24 Ιανουαρίου, δε θα συνοδεύεται από αντίστοιχη ανακοίνωση για το νέο βασικό χορηγό της ομάδας.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΤΑΚΗ ΠΟΥΡΝΑΡΑΚΗ

Η McLaren από το 2007 είχε συνεργασία με τη Vodafone η οποία ολοκληρώθηκε. Αρχικά είχε ανακοινώσει την πρόθεσή της να αποκαλύψει το νέο βασικό της χορηγό στις αρχές Δεκέμβρη αλλά αυτό τελικά δεν έγινε. Δημιουργήθηκε η αίσθηση πως η ανακοίνωση θα γίνει στα αποκαλυπτήρια του μονοθεσίου ενώ επιπλέον ακούστηκε και το όνομα μεγάλης Ιαπωνικής εταιρείας ηλεκτρονικών.

Την προηγούμενη βδομάδα έτσι ξαφνικά ο συνιδιοκτήτης τηςMcLaren Ron Dennis ανακοίνωσε την επιστροφή του σε ρόλο διευθύνοντα συμβούλου, θέση που μέχρι πρότινος κατείχε ο Martin Whitmarsh. Ο Βρετανός από τότε δεν έχει κάνει κάποια δημόσια τοποθέτηση ενώ ο Dennis προχωρά σε ανακατατάξεις στην ομάδα.

Advertisement
Advertisement

Ο συντονιστής της ομάδας Jonathan Neal μιλώντας στο βρετανικό Τύπο ξεκαθάρισε πως η McLaren προσεγγίζει τη φετινή χρονιά στη F1, με μεγαλύτερο προϋπολογισμό από ποτέ: «Οι μέτοχοί μας, ο Ron Dennis, ο Mansour Ojjeh και η Mumtalakat επενδύουν στην ανάπτυξη της ομάδας. Παρότι δε θα ανακοινώσουμε τη συνεργασία μας με κάποιο μεγάλο χορηγό την Παρασκευή, οικονομικά είμαστε σε άριστη κατάσταση. Έχουμε μια σπουδαία ομάδα χορηγών Mobil 1, Santander, GSK, Johnnie Walker, Hilton, Hugo Boss, Tag Heuer και SAP όλοι μοιράζονται την φιλοδοξία μας για επιτυχία. Η McLaren έχει φέτος μεγαλύτερο προϋπολογισμό από ποτέ».

Η βρετανική ομάδα πέρυσι δεν κατάφερε να βρεθεί στο βάθρο των νικητών σε κανέναν από τους 19 αγώνες πράγμα που δεν είχε συμβεί ξανά στη σύγχρονη εποχή. Το 2015 έχει ανακοινώσει ήδη τη συνεργασία της με τη Honda που επιστρέφει στη F1. Εικάζεται πως η εν λόγω συμφωνία πέρα από την παροχή κινητήρα περιλαμβάνει και σημαντικά οικονομικά μεγέθη. Φέτος θα αγωνίζονται για λογαριασμό της McLaren, ο πρωταθλητής του 2009, Jenson Button που είναι και ο παλιότερος εν ενεργεία πιλότος αλλά και νεαρός φέρελπις ταλαντούχος Kevin Magnussen στο ντεμπούτο του στο θεσμό.