Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Επισημοποίησε τη συνεργασία με Magnussen η McLaren

Ελλάδα 11:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Επισημοποίησε τη συνεργασία με Magnussen η McLaren

FORMULA 1

Επισημοποίησε τη συνεργασία με Magnussen η McLaren

FORMULA 1

Με χαρακτηριστική καθυστέρηση η McLaren ανακοίνωσε τελικά την επιλογή της να προβιβάσει τον Κέβιν Μάγκνουσεν σε ρόλο επίσημου οδηγού για την επόμενη αγωνιστική σεζόν.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Το ρεπορτάζ των περασμένων ημερών επιβεβαιώθηκε και ο 21χρονος θα αποτελέσει το 2014 τον teammate του Τζένσον Μπάτον που θα παραμείνει στις τάξεις της βρετανικής ομάδας και για πέμπτη σεζόν. Βέβαια από χθες ο Σέρχιο Πέρες είχε ανακοινώσει πως η συνεργασία του με τη McLaren θα ολοκληρωθεί στο τέλος της σεζόν που διανύουμε, πρόωρα και άδοξα και απλά περιμέναμε τη σημερινή ανακοίνωση.

Στη κρίσιμη λοιπόν σεζόν των πολλών τεχνικών αλλαγών, η ιστορική ομάδα θα συνδυάσει την εμπειρία του παγκόσμιου πρωταθλητή του 2009, με το ταλέντο του νυν πρωταθλητή στη Formula Renault 3.5. Ο Μάγκνουσεν, γιος του πρώην οδηγού F1, Γιαν, κατάγεται από τη Δανία και αποτελεί μέλος της junior ομάδας της McLaren. Αν και ακόμα κι ο ίδιος, δύσκολα θα περίμενε να έχει τόσο νωρίς αυτή την ευκαιρία.

Advertisement
Advertisement

«Είμαι κατενθουσιασμένος που θα κάνω ντεμπούτο στη Formula 1 με τη McLaren. Θα το θέσω απλά: αυτή η ομάδα είναι η καλύτερη που υπάρχει. Ονειρευόμουν να οδηγήσω για τη McLaren απ’ όταν ήμουν μικρό παιδί, δεν υπερβάλλω λοιπό λέγοντας πως έχω αφιερώσει σχεδόν κάθε ημέρα της ζωής μου, κυνηγώντας το όνειρο να γίνω κάποτε οδηγός Formula 1 της McLaren. Τρέφω αμέριστο σεβασμό για όλους εδώ και θέλω να τους ευχαριστήσω, ειδικά τον Μάρτιν (σ.σ. Ουίτμαρς) και γενικότερα τη διοίκηση της ομάδας, που μου δίνουν αυτή την ευκαιρία. Δεν θα σας απογοητεύσω», τόνισε με περίσσιο ενθουσιασμό ο Μάγκνουσεν.

Ο Δανός αναφέρθηκε και στον νέο του teammate: «Ο Τζένσον αποτελεί ιδανικό teammate. Είναι προφανώς πολύ γρήγορος οδηγός, πολύ έμπειρος και με εξαιρετική τεχνική κατάρτιση. Είναι παγκόσμιος πρωταθλητής, όπως ελπίζω να γίνω κι εγώ κάποτε και είμαι αποφασισμένος να μάθω όσο περισσότερα μπορώ από εκείνον».

Από τη πλευρά της McLaren, η επίσημη ανακοίνωση περιλαμβάνει δηλώσεις του επικεφαλής, Μάρτιν Ουίτμαρς.

Advertisement

«Ο Κέβιν είναι εξαιρετικά ταλαντούχος και αποφασισμένος οδηγός, έχουμε υψηλές προσδοκίες για εκείνον. Κάθε φορά που έκανε δοκιμές με μονοθέσιό μας, ήταν πολύ γρήγορος και πολύ μεθοδικός. Οι πληροφορίες που έδινε στους μηχανικούς μας, ήταν άρτιες. Παράλληλα, ο τρόπος με τον οποίο κέρδισε τον φετινό τίτλο στο World Series by Renault 3.5 ήταν εντυπωσιακός. Επέδειξε, εκτός από το φυσικό του ταλέντο, τη διαρκώς αυξανόμενη ωριμότητά του πίσω από το τιμόνι αλλά και την ικανότητα του να διαχειριστεί μία προσπάθεια κατάκτησης τίτλου», είπε μεταξύ άλλων ο Βρετανός.