Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Massa: Πιο δύσκολα από ποτέ φέτος στο Μονακό!

Ελλάδα 22:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Massa: Πιο δύσκολα από ποτέ φέτος στο Μονακό!

FORMULA 1

Massa: Πιο δύσκολα από ποτέ φέτος στο Μονακό!

FORMULA 1

Ο Βραζιλιάνος πιλότος της  Williams έχει αγωνιστεί πολλές φορές στους δρόμους του Πριγκιπάτου μάλιστα δυο χρονιές (2007, 2008) έχει ανέβει στο τελευταίο σκαλί του βάθρου.

Advertisement
Advertisement

TOY TAKH ΠΟΥΡΝΑΡΑΚΗ

Πέρυσι είχε μια δύσκολη στιγμή στην πρώτη στροφή (Saint Devote) μετά την καμπή εκκίνησης τερματισμού όταν τον πρόδωσε η ανάρτηση της Ferrari.  Αναφερόμενος στο φετινό αγώνα ο 33χρονος πιλότος και πατέρας ενός παιδιού είπε: «Νομίζω πως το Μονακό θα είναι ένας πολύ δύσκολος αγώνας φέτος. Τα μονοθέσια πηγαίνουν πολύ περισσότερο με το πλάι. Η ροπή που υπάρχει διαθέσιμη από τη μονάδα ισχύος είναι ίσως διπλάσια απ’ ότι είχαμε πέρυσι και η πρόσφυση που προσφέρουν τα ελαστικά δεν είναι όση ήταν. Με αυτά τα δεδομένα καταλαβαίνεται πως θα είναι πολύ εύκολο να τρακάρεις στο Μονακό. Νομίζω πως θα είναι ο πιο δύσκολος αγώνας της χρονιάς».

Από την πλευρά του ο Sergio Perez, οδηγός της Force India συμπλήρωσε: «Θα έχει ενδιαφέρον στο Μονακό σίγουρα θα δούμε πολλές επαφές με τις μπαριέρες. Αυτά τα μονοθέσια είναι πολύ δύσκολο να οδηγηθούν, αν αρχίσει να πέφτει η απόδοση των ελαστικών δεν μπορείς να κάνεις τίποτα».

Advertisement
Advertisement

Υπό την οπτική του μηχανικού ο υπεύθυνος απόδοσης οχήματος της Williams, Rob Smedley ξεκαθάρισε: «Το Μόντε Κάρλο είναι πάντα δύσκολο, δε βλέπω καμιά διαφορά σε σχέση με το παρελθόν. Η συγκεκριμένη διαδρομή προκαλούσε πάντα διαμήκη φθορά στο πέλμα των  πίσω ελαστικών λόγω σπιναρίσματος. Όσα χρόνια είμαι στη  F1 πάντα τρωγόντουσαν τα πίσω ελαστικά στον αγώνα.  Τα προσπεράσματα είναι πολύ δύσκολα εδώ οπότε μπορείς να διατηρήσεις τη θέση σου αντιμετωπίζοντας λίγο περισσότερη φθορά σίγουρα όμως αυτός που θα προφυλάξει τα πίσω ελαστικά και θα τα φθείρει λιγότερο από τους άλλους θα κυριαρχήσει. Τα μονοθέσια έχουν διαφορετικές τεχνικές προδιαγραφές αλλά αυτό δε θα αλλάξει το θέαμα στο Μονακό ούτε τον τρόπο που λειτουργεί αυτός ο αγώνας».

Βέβαια η αλήθεια είναι πως ο Smedley δεν οδηγεί…

Το GP του Μονακό θα διεξαχθεί αυτή την Κυριακή (25/5) και θα μεταδοθεί απευθείας στις 15:00 από τον Alpha.