Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Marchionne: Ο Ecclestone πρέπει να σχεδιάσει την αποχώρησή του!

Ελλάδα 17:35
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Marchionne: Ο Ecclestone πρέπει να σχεδιάσει την αποχώρησή του!

FORMULA 1

Marchionne: Ο Ecclestone πρέπει να σχεδιάσει την αποχώρησή του!

FORMULA 1

Κλιμακώνεται η ένταση ανάμεσα στο διευθύνοντα σύμβουλο της Fiat – Chrysler, Sergio Marchionne και το διευθύνοντα σύμβουλο της Formula 1, Bernie Ecclestone.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΤΑΚΗ ΠΟΥΡΝΑΡΑΚΗ

Όπως ίσως γνωρίζετε ή θυμάστε το πρόσφατο παγκόσμιο συμβούλιο της FIA έδωσε στον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Jean Todt και στον διευθύνοντα σύμβουλο της F1, Bernie Ecclestone αυξημένη εξουσία για να επιβάλουν αλλαγές που θ’ αλλάξουν την εικόνα της F1, το 2017. Επιπλέον βρίσκεται στην τελική φάση η διαπραγμάτευση για το Ιταλικό GP, το συμβόλαιο της Μόντσα τελειώνει φέτος.

Αυτά τα δυο θέματα αποτελούν σημείο τριβής ανάμεσα στο Marchionne και τον Ecclestone και ο ΚαναδοΙταλός μάνατζερ που γνωρίζει άριστα το παιχνίδι μπροστά αλλά και πίσω από τις κάμερες ανοίγει συνεχώς θέματα.

Advertisement
Advertisement

Σε πρόσφατες δηλώσεις του ο Marchionne είπε: «Ο Ecclestone ξέρει ότι δεν μπορεί να συνεχίσει για πάντα. Πιθανόν το μέλλον του είναι συνδεδεμένο με το μέλλον της FOM. Η πραγματική πρόκληση που έχει μπροστά του ο Bernie είναι να οργανώσει αυτό το βήμα. Πρέπει να δημιουργήσει ένα σύστημα όπου οι αρμοδιότητες και η λειτουργία θα έχουν διαφορετική διάρθρωση. Εμείς έχουν την ευθύνη να συμβάλουμε στη δημιουργία ενός συστήματος διοίκησης που θα εξασφαλίζει τη συνέχεια της F1 σε συνεργασία με τη FIA και τη FOM. Πρέπει να εμπνευστούμε και να διατηρήσουμε την ικανότητα του Ecclestone να εξελίσσει το σπορ με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Πιστέψτε με δεν είναι καθόλου εύκολο αυτό. Ο Bernie έχει πολύ ισχυρή προσωπικότητα αλλά είναι πολύ καλός τύπος και έχει απίστευτη δύναμη. Δεν ξέρω τι θα κάνω εγώ όταν φτάσω στην ηλικία του. Όσα έκανε τα τελευταία 10 χρόνια είναι απίστευτα και είναι ακόμη εδώ. Τώρα πρέπει να κάνει στην άκρη και ταυτόχρονα να διασφαλίσει το μέλλον της F1. Το θέμα της ηλικίας του είναι σημαντικό πρέπει ν’ αναρωτηθούμε αν έχουμε απήχηση στους νέους ανθρώπους. Το άθλημα έχει μεγάλη δυναμική που ακόμη δεν την αξιοποιούμε. Πρέπει να το κάνουμε πιο διασκεδαστικό, αν είναι προβλέψιμο καταντά βαρετό. Πρέπει να προσπαθήσουμε να το καταστήσουμε πιο απρόβλεπτο ώστε να μην μπορεί κανείς να προβλέψει το αποτέλεσμα».

ecclestone-monza15-angry640
Φωτογραφία από το περσινό Ιταλικό GP, ο Bernie Ecclestone ετοιμάζεται να υποδεχτεί τον Ιταλό πρωθυπουργό Matteo Renzi

Η Ferrari δε θέλει να αιφνιδιαστεί ενόψει 2017 με αλλαγές στους κανονισμούς που θα θέσουν υπό αμφισβήτηση τη μεγάλη επένδυση που έχει κάνει σε υβριδική τεχνολογία. Επίσης δε θέλει να υποχρεωθεί να πουλάει φθηνά τη μονάδα ισχύος που κατασκευάζει σε μικρότερες ομάδες χάνοντας χρήματα.