Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Η Μαλαισία δεν θέλει πια Grand Prix!

Ελλάδα 4:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Μαλαισία δεν θέλει πια Grand Prix!

FORMULA 1

Η Μαλαισία δεν θέλει πια Grand Prix!

FORMULA 1

Μπορεί χρόνια τώρα η Formula 1 να έχει βάλει για τα καλά ρότα προς την Ανατολή, όμως φαίνεται πως δεν αποκλείεται σύντομα να έχουμε αλλαγή… προσανατολισμού στους τόπους διεξαγωγής των αγώνων. Κι αυτό διότι μετά τη Σιγκαπούρη που σύμφωνα με τον Bernie Ecclestone δεν θέλει να επεκτείνει το συμβόλαιο διεξαγωγής Grand Prix, το ίδιο θέλει και η Μαλαισία.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/seitanf1)

Μόνο που αυτό δεν διέρρευσε από πηγές, ούτε ειπώθηκε από τον «λέω ότι πρέπει, όταν πρέπει» Ecclestone. Προέρχεται από τον υπουργό τουρισμού και πολιτισμού της Μαλαισίας, Nazri Abdul Aziz, που ήρθε να επιβεβαιώσει με τον πλέον επίσημο τρόπο την αρνητική αυτή εξέλιξη.

«Η παρούσα συμφωνία μας αφορά τη διεξαγωγή αγώνων από το 2016 έως το 2018. Όταν αυτή ολοκληρωθεί, δεν θα υπάρξει ανανέωση. Οι θεατές στους αγώνες μειώνονται ενώ το κόστος διεξαγωγής ενός αγώνα είναι στα 97 εκατομμύρια δολάρια ετησίως. Έχει δεκαπλασιαστεί σε σχέση με το πρώτο μας Grand Prix», είπε ο Aziz.

Advertisement
Advertisement

Το αρνητικό πακέτο συμπληρώνεται και με τη χαμηλή τηλεθέαση του συγκεκριμένου αγώνα και η συζήτηση ανάμεσα στα κυβερνητικά στελέχη σχετικά με τη μη-ανανέωση του συμβολαίου έχει αρχίσει εδώ και ένα μήνα.

Η πίστα της Σεπάνγκ βρίσκεται στο καλεντάρι της F1 από το 1999.