Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Η Lotus έκανε πρόταση και στον Schumacher

Ελλάδα 12:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Lotus έκανε πρόταση και στον Schumacher

FORMULA 1

Η Lotus έκανε πρόταση και στον Schumacher

FORMULA 1

Μία κίνηση που προκαλεί αίσθηση πραγματοποίησε η Lotus αφού αναζητώντας τον αντικαταστάτη του Κίμι Ράικονεν, επικοινώνησε ακόμα και με τον Μίκαελ Σουμάχερ! Ωστόσο ο 44χρονος αρνήθηκε να επιστρέψει… ξανά.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Μετά την πρόωρη αποχώρηση του Φινλανδού, αναζητήθηκε οδηγός που θα τρέξει στη θέση του στα Grand Prix Ηνωμένων Πολιτειών και Βραζιλίας. Πρώτη επιλογή της Lotus ήταν ο Νίκο Χούλκενμπεργκ που όμως απέρριψε τη πρόταση.

Άλλοι λένε για να μη «καεί» ενόψει 2014 καθώς θα τεθεί σε άνιση σύγκριση με τον Ρομέν Γκροζάν, με ένα άγνωστο μονοθέσιο για εκείνον και εναρμονισμένο στα θέλω του Γάλλου. Άλλοι λένε πως η Sauber κατέβαλε τα χρήματα που του χρωστούσε ώστε να μη μπορεί να εκμεταλλευτεί σχετικό όρο στο συμβόλαιο του και να αποχωρήσει πριν το τέλος της σεζόν.

Advertisement
Advertisement

Και φυσικά, υπάρχει το σενάριο της Ferrari που είναι και το πιο λογικό. Πληροφορίες αναφέρουν πως η πληρωμή της Sauber ήρθε μέσω των Ιταλών που καθώς δίνουν τιτάνια μάχη στους κατασκευαστές με τη Mercedes και τη Lotus, δεν ήθελαν ένα τόσο ανταγωνιστικό οδηγό στο αντίπαλο στρατόπεδο. Ενώ παράλληλα, με τη φημολογία για αποχώρηση του Φερνάντο Αλόνσο από το Μαρανέλο να μη σταματά, ίσως να θέλουν να κρατήσουν… «ζεστό» τον Γερμανό προορίζοντάς τον για αντικαταστάτη του Ισπανού.

Η ουσία είναι πως ο Χούλκενμπεργκ είπε όχι. Τι έκανε τότε η Lotus, επικοινώνησε με έναν άλλο, λίγο πιο έμπειρο και επιτυχημένο Γερμανό. Τον επτά φορές παγκόσμιο πρωταθλητή, Μίκαελ Σουμάχερ!

«Είναι αλήθεια, επικοινώνησαν μαζί μας από τη Lotus και ρώτησαν κατά πόσο ο Michael θα ενδιαφερόταν να επιστρέψει. Κατανοώ το γιατί. Όλοι μπορούν να δουν πως είναι ακόμα σε εξαιρετική φόρμα. Είναι λογικό λοιπόν να εκτιμούν πως θα μπορούσε να είναι ακόμα ανταγωνιστικός. Όμως ο Michael, είναι χαρούμενος και ήρεμος στη “νέα” του ζωή», σχολίασε στο BBC η εκπρόσωπος Τύπου και μάνατζερ του Σουμάχερ, Σαμπίν Κεμ.

Advertisement

Ο 44χρονος λοιπόν δεν πείστηκε να κάνει μία ακόμα επιστροφή στο μαγικό κόσμο της F1. Άλλωστε όντας ενεργό μέλος της οικογένειας της Mercedes, με ρόλο στην εξέλιξη των επιβατικών οχημάτων επιδόσεων της μάρκας και πρώτο πρόσωπο στη διαφημιστική της καμπάνια, πως ήταν δυνατό να ενταχθεί στο δυναμικό ενός άμεσου ανταγωνιστή;

Πράγμα που μας κάνει να πιστεύουμε πως το όλο θέμα, ήταν ένα τρικ από πλευράς Lotus για να τραβήξει το ενδιαφέρον.

Advertisement

Μετά το «όχι» του Σουμάχερ, η βρετανική ομάδα κατέληξε στην «ασφαλή» λύση του Χέικι Κοβαλάινεν με τον οποίο έχει συνεργαστεί και στο παρελθόν, αγωνιζόμενη τότε ως Renault.