Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Με Maldonado – Grosjean το 2014 η Lotus

Ελλάδα 19:35
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Με Maldonado – Grosjean το 2014 η Lotus

FORMULA 1

Με Maldonado – Grosjean το 2014 η Lotus

FORMULA 1

Η Lotus επιβεβαίωσε τα σενάρια σχετικά με την επιλογή οδηγών για την επόμενη αγωνιστική σεζόν. Ο Παστόρ Μαλντονάντο που τα προηγούμενα τρία χρόνια έτρεχε με τη Williams, θα πλαισιώνει τον Ρομέν Γκροζάν.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Ο οδηγός από τη Βενεζουέλα είχε δίλημμα ανάμεσα στην ομάδα στη Lotus και τη Sauber, έχοντας αποφασίσει να αποχωρήσει από την ιστορική ομάδα του Σερ Φρανκ Ουίλιαμς απογοητευμένος από τη κακή φετινή της χρονιάς. Τελικά επέλεξε τη πρώτη.

«Είναι μία φανταστική ευκαιρία για εμένα. Δεν είναι μυστικό πως ήθελα μία αλλαγή που να βοηθήσει τη καριέρα μου και η Lotus F1 Team αποτελούσε τη καλύτερη και πιο ανταγωνιστική επιλογή για την επόμενη σεζόν. Οι κανονισμοί θα αλλάξουν πολύ και είναι η κατάλληλη στιγμή για μία νέα αρχή. Ανυπομονώ να τρέξω με το μαύρο-χρυσό μονοθέσιο», σχολίασε ο 28χρονος.

Advertisement
Advertisement

Ο Μαλντονάντο έχει λάβει μέρος σε 58 Grand Prix της Formula 1, έχοντας πανηγυρίσει τη pole position και τη νίκη στο Ισπανικό GP του 2012. Προφανώς, μαζί του θα κουβαλήσει και τα χρήματα της PDVSA, της εταιρείας πετρελαιοειδών της Βενεζουέλας.

Εκτός από την έλευση του Μαλντονάντο, η Lotus επιβεβαίωσε τη παραμονή στην ομάδα του Ρομέν Γκροζάν. Επιλογή εύλογη βάσει των ώριμων και ουσιαστικών εμφανίσεων του φέτος – ειδικά στο δεύτερο μισό της σεζόν όπου υστερούσε μόνο του παγκόσμιου πρωταθλητή, Σεμπάστιαν Φέτελ.

Ο Γάλλος έχει ήδη στο ενεργητικό του δύο σεζόν στη Lotus, συν επτά αγώνες όταν ακόμα λεγόταν Renault, το 2009. Έχει ανέβει 9 φορές στο βάθρο (3 πέρυσι και 6 φέτος), με καλύτερο τερματισμό τη 2η θέση που πανηγύρισε το 2012 στον Καναδά και πριν μερικές εβδομάδες στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Advertisement

«Είμαι πολύ χαρούμενος που επισημοποιήθηκε η παραμονή μου στην ομάδα. Η σεζόν που πέρασε μου προσέφερε μεγάλη ικανοποίηση. Συνεργαστήκαμε καλά και ξέρω πως όλοι στην ομάδα θέλουν διακαώς να συνεχίσουν τη μάχη για κάθε διαθέσιμο πόντο. Είμαι ενθουσιασμένος σχετικά με το μονοθέσιο της επόμενης χρονιάς και ανυπομονώ να ξεκινήσουν οι χειμερινές δοκιμές εξέλιξης, πριν ταξιδέψουμε στην Αυστραλία για τον πρώτο αγώνα του 2014», σχολίασε ο Γκροζάν.

Από τη πλευρά του, ο επικεφαλής της Lotus F1, Ερίκ Μπουγιέ, τόνισε: «Με μεγάλη χαρά επιβεβαιώνουμε πως ο Γκροζάν θα συνεχίσει να αγωνίζεται στην ομάδα μας. Εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο το ταλέντο του στο δεύτερο μισό της σεζόν του 2013 και θα αποτελέσει  σημαντικό ατού στις προσπάθειές μας το 2014. Θα πλαισιωθεί από τον Μαλντονάντο, έναν οδηγό που γνωρίζω από την εποχή που έτρεχε για μένα με την ομάδα της DAMS, στο World Series by Renault του 2005. Είναι σαφές πως έχει ταχύτητα και προοπτικές – το απέδειξε με την επιτυχία του το 2010 στο GP2 και στη συνέχεια με τους πολύ καλούς αγώνες που έκανε με τη Williams στην F1. Είμαστε σίγουροι πως θα του παρέχουμε το κατάλληλο περιβάλλον ώστε να λάμπει σε σταθερή βάση εντός πίστας. Δουλεύουμε πάνω στο νέο μας μονοθέσιο εδώ και δύο και πλέον χρόνια και αισιοδοξούμε πως έχουμε βρει πολύ καλές λύσεις στις προκλήσεις των νέων κανονισμών. Με τον Ρομέν και τον Πάστορ, η Lotus F1 Team θα προκαλέσει αρκετές εκπλήξεις την επόμενη χρονιά».