Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Hamilton: Άδικο το γιουχάρισμα στον Vettel

Ελλάδα 3:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Hamilton: Άδικο το γιουχάρισμα στον Vettel

FORMULA 1

Hamilton: Άδικο το γιουχάρισμα στον Vettel

FORMULA 1

Ο Βρετανός πρωταθλητής του 2008 πιστεύει πως δεν είναι σωστές οι αποδοκιμασίες στο πρόσωπο του Σεμπάστιαν Φέτελ. Ο Λιούις Χάμιλτον έχει υποστεί και ο ίδιος στο παρελθόν αποδοκιμασίες στην Ισπανία λόγω της κόντρας του με τον Αλόνσο  το 2007 και γνωρίζει το θέμα εκ των έσω.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΤΑΚΗ ΠΟΥΡΝΑΡΑΚΗ

Μιλώντας σχετικά ο πρωταθλητής του 2008 τόνισε μεταξύ άλλων: «Οι αποδοκιμασίες είναι άσχημες ειδικά όταν κάποιος έχει δουλέψει τόσο σκληρά για να πετύχει. Κανείς ποτέ δεν πρέπει να αποδοκιμάζετε για την επιτυχία του, ανεξάρτητα αν ήταν για αυτόν εύκολο ή δύσκολο να φτάσει σ’ αυτή. Τον είδα ευτυχισμένο στο βάθρο και ήμουν χαρούμενος γι’ αυτόν. Προσπάθησα να φανταστώ πως θα ήταν αν κέρδιζα αγώνες εύκολα όπως αυτοί. Κάθε οδηγός ονειρεύεται να έχει ανταγωνιστικό μονοθέσιο. Προσωπικά δε θέλω να κερδίσω με άνεση θέλω να μάχομαι. Δεν είναι θετικό να ακούς ότι αποδοκιμάστηκε. Βαδίζει προς τον 4ο τίτλο και είναι άξιος συγχαρητηρίων».

Οι λόγοι που εκτιμάται ότι οδηγούν στις αποδοκιμασίες του Φέτελ είναι η εύκολη – βαρετή επικράτηση και η ενέργειά του στη Μαλαισία να παραβεί τις εντολές της ομάδας και να πάρει τη νίκη από το Γουέμπερ.

Advertisement
Advertisement

Ο τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Νίκι Λάουντα χαρακτήρισε γελοίες τις αποδοκιμασίες: «Είναι γελοίο αυτοί που φωνάζουν δεν καταλαβαίνουν την προσπάθεια του Φέτελ. Εγώ θα του έδινα τον παγκόσμιο τίτλο για τον τρόπο που οδήγησε στη Σιγκαπούρη. Ήταν συγκλονιστικός. Επίσης ο Φέτελ δεν έκανε κάτι λάθος. Το ίδιο έγινε και στην Ιταλία γιατί αγαπούν τη Ferrari. Αν όμως είχε κερδίσει η Ferrari δε θα γιούχαραν το Φέτελ. Είναι τόσο απλό».