FORMULA 1

Λέει αντίο ο Michael

Ελλάδα 5:06
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Λέει αντίο ο Michael

FORMULA 1

Λέει αντίο ο Michael

FORMULA 1

Χωρίς τον νυν αγωνιστικό της διευθυντή, Sam Michael, αναμένεται να βρει η «εποχή Honda» τη McLaren. Όπως διαρρέει από το βρετανικό στρατόπεδο, ο Αυστραλός τεχνικός επιθυμεί να αφήσει γενικά τη Formula 1 και να επιστρέψει στην πατρίδα του.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Ο γεννημένος στη Κανμπέρα 43χρονος εντάχθηκε στο δυναμικό της McLaren στο τέλος του 2011 αλλά οι τρεις σεζόν του στο Ουόκινγκ κάθε άλλο παρά επιτυχημένες κρίνονται αφού η ιστορική ομάδα όχι μόνο δεν πήρε τίτλους αλλά έχει και δύο χρόνια να γευτεί τη χαρά της νίκης. Πάντως φέρεται να πρόκειται για βελούδινο διαζύγιο που δεν έχει να κάνει με τη γενικότερη κακή πορεία αλλά και επικείμενη ανοικοδόμηση της McLaren.

Η διαδρομή του Sam Michael στη Formula 1 ξεκίνησε το 1993 από τη Lotus. Την επόμενη χρονιά εντάχθηκε στο δυναμικό της Jordan αν και αρχικά το πόστο του ήταν στο εργοστάσιο της ομάδας. Το 1997 πέρασε στην πίστα και το 1998 είχε το ρόλο του μηχανικού αγώνα του Rald Schumacher. Την επόμενη χρονιά δούλεψε με τον Heinz-Harald Frentzen και η επιτυχημένη του παρουσία τον έφερε το 2001 στη Williams. Εκεί έμεινε μία δεκαετία, έχοντας από το 2004 το ρόλο του τεχνικού διευθυντή. Παραιτήθηκε τον Μάιο του 2011, καθώς «χρεώθηκε» την πολύ κακή σεζόν της ομάδας του Sir Frank.

Advertisement
Advertisement

O Michael αναμένεται να δώσει «το παρών» στα τρία τελευταία φετινά Grand Prix.