Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Lauda: Πρότυπο το Μεξικό!

Ελλάδα 12:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Lauda: Πρότυπο το Μεξικό!

FORMULA 1

Lauda: Πρότυπο το Μεξικό!

FORMULA 1

Ο αντιπρόεδρος της Mercedes F1 και τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Niki Lauda, θεωρεί πως η επιστροφή της Formula 1 στο Μεξικό θέτει νέα στάνταρ.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΤΑΚΗ ΠΟΥΡΝΑΡΑΚΗ

Σε αντίθεση με άλλες χώρες όπου το ενδιαφέρον και οι θεατές πέφτουν στην πόλη του Μεξικό είχε τεράστια απήχηση ο αγώνας της F1. Αυτό σε μεγάλο βαθμό οφείλονταν στην εξαιρετική δουλειά των οργανωτών που κατάφεραν απευθυνόμενοι με το σωστό τρόπο σε μια μεγαλούπολη 9 εκ. κατοίκων να προσελκύσουν πάνω από 300 χιλιάδες Μεξικάνους γεμάτους πάθος για τη F1. Οι κατάμεστες κερκίδες όλο το τριήμερο του αγώνα έδιναν τον τόνο σε μια ιστορική πίστα. Η Hermanos Rodriquez είναι μια πίστα που ανακαινίστηκε πλήρως διατηρώντας όμως πολλά στοιχεία από την ιστορία της. Μοιάζει σε πολλά σημεία με τη  Μόντσα όντας και αυτή σε δημόσιο πάρκο με μεγάλη ευθεία αλλά και διάσημη καμπή την Peraltada στον ξεκίνημά της.

Ο Niki Lauda ήταν ενθουσιασμένος: «Είναι ότι καλύτερο έχω δει ποτέ στη ζωή μου ειλικρινά δεν έχω δει ποτέ ξανά τέτοιο πράγμα όπως αυτό που έκαναν εδώ. Ο τρόπος που το οργάνωσαν, όλο αυτό που συνέβη, το κοινό ήταν απίστευτο. Ένιωθες την αδημονία του κοινού στη σχάρα εκκίνησης. Αυτό είχε μεταφερθεί στους οδηγούς και στο προσωπικό. Ήταν απίστευτα διαδραστικό γι’ αυτό ο αγώνας είχε τέτοια επιτυχία».

Advertisement
Advertisement

GP-Mex215-act-a640

Ειδικά η ατμόσφαιρα στο στάδιο με 30 χιλιάδες θεατές αμφιθεατρικά θύμιζε γήπεδο. Ο Lauda σημείωσε: «Το μαγικό είναι οι Μεξικάνοι, το μαγικό είναι οι οργανωτές που τα κατάφεραν. Όπως οργάνωσαν τις θέσεις των θεατών για μένα ήταν ότι καλύτερο έχω δει και το βάθρο μπροστά σε όλους. Η F1 επέστρεψε στο σημείο όπου μπορείς να την νιώσεις να την ακουμπήσεις και αυτό είναι το πιο σημαντικό. Πρέπει οι υπόλοιποι ν’ αντιγράψουν τους Μεξικάνους. Όλοι όσοι οργανώνουν GP είδαν στην τηλεόραση πόσο καλά μπορεί να γίνει. Μακάρι να μπορούν και στη Νότια Αφρική ή την Αργεντινή να οργανώσουν αντίστοιχα καλό αγώνα».

Ο τελευταίος αγώνας που είχε γίνει στο Μεξικό ήταν το 1992. Από τη στιγμή που σχεδιάστηκε η επιστροφή στην πόλη του Μεξικό και στην πίστα Hermanos Rodriquez έγινε πολύ δουλειά τόσο σε επίπεδο επικοινωνίας, προβολής όσο και σε αθλητικό επίπεδο. Η παρουσία των Perez, Gutierrez στη F1 τα προηγούμενα χρόνια που έγινε με τη στήριξη Μεξικάνικων εταιρειών είχε σα στόχο να πολλαπλασιάσει το ενδιαφέρον των Μεξικάνων για τη F1. Ένας στόχος που επετεύχθη με τον καλύτερο τρόπο.

Advertisement

GP-Mex215-act-b640