Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Kvyat: Δεν αισθάνομαι ακόμη 100% σίγουρος!

Ελλάδα 2:48
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Kvyat: Δεν αισθάνομαι ακόμη 100% σίγουρος!

FORMULA 1

Kvyat: Δεν αισθάνομαι ακόμη 100% σίγουρος!

FORMULA 1

Ο Daniil Kvyat έχει αφήσει θετικές εντυπώσεις από τους πρώτους 11 αγώνες στην καριέρα του στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΤΑΚΗ ΠΟΥΡΝΑΡΑΚΗ

Ο  20χρονος Ρώσος πιλότος της Toro Rosso με το ντεμπούτο του στην Αυστραλία και τους πρώτους βαθμούς που πήρε εκεί έγινε ο νεότερος οδηγός στην ιστορία της F1 που έχει αγωνιστεί σε GP και ο νεότερος που έχει βαθμολογηθεί.

Ο ίδιος κάνοντας τον απολογισμό του μετά από το μισό του πρωταθλήματος δεν είναι απόλυτα ικανοποιημένος: “Δεν αισθάνομαι ακόμη 100% αυτοπεποίθηση, εικάζω όμως πως κάποια πράγματα θα γίνουν κτήμα μου στη συνέχεια της χρονιάς. Ακόμη νιώθω πως δεν ήρθε η στιγμή μου στο μονοθέσιο. Στις μικρότερες κατηγορίες είχα καλύτερη αίσθηση από το εκάστοτε μονοθέσιο. Μπορώ να οδηγήσω κοντά στο όριο αλλά σε αντίθεση με το GP3 πέρυσι το μονοθέσιο φέτος δεν έχει απόλυτα αυτό που ταιριάζει με το οδηγικό μου στυλ. Επιπλέον αισθάνομαι πως κάτι λείπει και από μένα. Μετά την καλοκαιρινή ανάπαυλα πιστεύω πως τα πράγματα θα βελτιωθούν για μένα τουλάχιστον σ’ αυτό ελπίζω. Ακόμη δεν έχουν συνδυαστεί όλα τέλεια. Μπορώ να κάνω κατά τη διάρκεια του τριημέρου στο GP αρκετά καλή δουλειά στο σετάρισμα του μονοθεσίου αλλά όχι στο ανώτατο επίπεδο και ακόμη η ροή εργασιών επιδέχεται βελτίωση. Νομίζω όμως πως πλησιάζουμε να πετύχουμε αυτό που πραγματικά θέλω. Όλοι θέλουν να σετάρουν τέλεια το μονοθέσιο και ελπίζω μια μέρα να τα καταφέρουμε. Να έχω αυτό που πραγματικά μου αρέσει στα χέρια μου“.

Advertisement
Advertisement

O Kvyat σε 11 αγώνες έχει πάρει 6 βαθμούς με το καλύτερο του αποτέλεσμα να είναι η 9η θέση. Επίσης η καλύτερη θέση στο grid στην εκκίνηση είναι η 7η. Επόμενος αγώνας για το Ρώσο πιλότο της Toro Rosso, το GP του Βελγίου στις 24/8.