FORMULA 1

Κρατήστε το όνομα Esteban Ocon

Ελλάδα 11:05
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κρατήστε το όνομα Esteban Ocon

FORMULA 1

Κρατήστε το όνομα Esteban Ocon

FORMULA 1

Ο 18χρονος Γάλλος πρωταθλητής στην Ευρωπαϊκή F3 πέρυσι, δοκιμάζει σήμερα τη Force India στη Βαρκελώνη.

Advertisement
Advertisement

TOY TAKH ΠΟΥΡΝΑΡΑΚΗ

Είναι ίσως το πιο ενδιαφέρον θέμα στο διήμερο δοκιμών εξέλιξης που διαδραματίζεται χτες και σήμερα στην πίστα της Καταλωνίας. Εκεί όπου διεξήχθη την προηγούμενη Κυριακή το Ισπανικό GP, χτες ο νικητής Nico Rosberg σταμάτησε τα χρονόμετρα στο 1:24.3, όντας 3 δέκατα ταχύτερος απ’ ότι το Σάββατο στην προσπάθεια που του έδωσε την pole. Ο δεύτερος (Έricsson, Sauber ) ήταν 2.2 sec πίσω και κάπου εδώ τελειώνει η συζήτηση για το φετινό πρωτάθλημα. Η Pirelli εξελίσσει στη Βαρκελώνη τις γόμες για τα επόμενα χρόνια με τη βοήθεια τεσσάρων εκ των εννιά ομάδων που συμμετέχουν στις δοκιμές.

Πριν μια βδομάδα η Mercedes ανακοίνωσε τη σύναψη συμβολαίου και την οικονομική στήριξη του νεαρού ταλαντούχου Γάλλου οδηγού Esteban Ocon. Ο 18χρονος πέρυσι πήρε 9 νίκες και τον τίτλο στην Ευρωπαϊκή F3 με την Prema Powerteam που υποστηρίζεται από το Genii Capital στο οποίο ανήκει και η Lotus. O Ocon πέρυσι είχε οδηγήσει τη Lotus F1 σε μια μέρα δοκιμών.

Advertisement
Advertisement

Όπως ίσως γνωρίζετε τόσο η Lotus όσο και η Force India χρησιμοποιούν μονάδα ισχύος Mercedes. Η Γερμανική εταιρεία υιοθέτησε τον Ocon που φέτος αγωνίζεται με την ART Grand Prix στο GP3. Επιπλέον ο Ocon έχει και ρόλο δοκιμαστή για την ομάδα της Mercedes στο DTM. Στο συμβόλαιό του υπάρχει όρος που αν ενεργοποιηθεί από τη Mercedes θα γίνει επίσημος οδηγός της ομάδας F1.

Μιλώντας για τον 18χρονο ταλαντούχο Γάλλο, ο διευθυντής αγωνιστικών δραστηριοτήτων της Mercedes, Toto Wolff, ανέφερε: «Ο Esteban είναι μεγάλο ταλέντο, ένα από τα αστέρια του μέλλοντος. Είμαι ευχαριστημένος που βρήκαμε κοινό τόπο και έγινε μέλος μας. Ελπίζω να δουλέψουμε πολλά χρόνια μαζί».

Η Mercedes έδωσε το πρώτο δείγμα γραφής για τις προθέσεις τις δίνοντας στον Ocon τη δυνατότητα να οδηγήσει τη Force India σήμερα.