Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Επίσημα ο Kovalainen στη Lotus

Ελλάδα 21:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Επίσημα ο Kovalainen στη Lotus

FORMULA 1

Επίσημα ο Kovalainen στη Lotus

FORMULA 1

Επιβεβαιώθηκε το ρεπορτάζ που ήθελε τη Lotus να καταλήγει στον Χέικι Κοβαλάινεν ως αντικαταστάτη του Κίμι Ράικονεν για τα δύο τελευταία Grand Prix της σεζόν. Ο Φινλανδός είχε φέτος ρόλο δοκιμαστή στη Caterham.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Όπως σας έχουμε αποκαλύψει, ο 32χρονος δεν ήταν η πρώτη επιλογή της βρετανικής ομάδας. Αφού αρνήθηκαν τη θέση ο Νίκο Χούλκενμπεργκ αλλά και ο Μίκαελ Σουμάχερ, η Lotus στράφηκε στο πρώην μέλος της αφού έχει περάσει  σεζόν στο Ένστον, είχε ρόλο δοκιμαστή από το 2004 έως το 2006 και προβιβάστηκε σε επίσημο οδηγό το 2007, όταν ακόμα η ομάδα λεγόταν Renault.

Φαντάζει όμως ιδανική επιλογή αφού εκτός της εμπειρίας του (σ.σ. έχει 109 εκκινήσεις σε GP), της γνώσης της ομάδας (σ.σ. εκτός από τη προηγούμενη θητεία του στην ομάδα, είχε και στο παρελθόν ως μηχανικό αγώνα τον Μαρκ Σλέιντ, το 2007 στη McLaren), είναι και σε αγωνιστική ετοιμότητα, έχοντας συμμετάσχει στις ελεύθερες δοκιμές της Παρασκευής σε Μπαχρέιν, Ισπανία, Βέλγιο, Ιταλία, Ιαπωνία και Άμπου Ντάμπι.

Advertisement
Advertisement

«Είναι μία φανταστική ευκαιρία για μένα. Έχω δει πως η E21 είναι μονοθέσιο ικανό για ίκες και βάθρα, θα προσπαθήσω λοιπόν για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Το να βρεθώ ξαφνικά σε ένα νέο μονοθέσιο, τόσο αργά στη σεζόν, μην έχοντας επίσης συμμετάσχει σε άλλα Grand Prix, θα είναι πρόκληση. Ξέρω όμως καλά την ομάδα και δεν ανησυχώ για την άμεση εξοικείωση μου. Είναι μία σπουδαία ευκαιρία και θέλω να ευχαριστήσω τον Τόνι Φερνάντες και τη Caterham F1 που μου επιτρέπουν να την εκμεταλλευτώ», δήλωσε ο Φινλανδός.

Οι τελευταίες ευχαριστίες έρχονται καθώς ο 32χρονος δεσμεύεται με συμβόλαιο με τη Caterham που όμως αποφάσισε να μη του σταθεί εμπόδιο. Εύλογο από τη μία δεδομένου πως και οι δύο πλευρές παίρνουν κινητήρες από τη Renault, όχι και τόσο από την άλλη δεδομένου πως δεν πάει πολύ καιρός απ’ όταν ήταν στα μαχαίρια και τα δικαστήρια για το ποιος θα χρησιμοποιήσει το θρυλικό όνομα «Lotus».

Όσο για τον επικεφαλής της Lotus, Ερίκ Μπουγιέ, εξήγησε γιατί επέλεξε τον Κοβαλάινεν αντί του δοκιμαστή της ομάδας, Ντάβιντε Βαλσέκι.

Advertisement

«Έπρεπε να κινηθούμε άμεσα και βρεθήκαμε σε δύσκολη θέση σχετικά με το ποιος θα αντικαθιστούσε τον Κίμι σε Ώστιν και Σάο Πάολο. Από τη μία είχαμε τον εφεδρικό μας οδηγό, Ντάβιντε Βαλσέκι, που είναι ένας ταλαντούχος νέος οδηγός που έχει δείξει πως έχει προοπτικές αλλά από την άλλη, είχαμε τη δυνατότητα να στρατολογήσουμε τον έμπειρο Χέικι. Παρότι έχουμε πίστη στις ικανότητες του Ντάβιντε, δεδομένης της μεγάλης μάχης που δίνουμε στο πρωτάθλημα κατασκευαστών, αποφασίσαμε πως η εμπειρία του Χέικι θα ήταν πολύτιμη», παραδέχθηκε ο Γάλλος.

Ο Κοβαλάινεν έχει πανηγυρίσει μία pole (Μ. Βρετανία 2008) και μία νίκη (Ουγγαρία 2008), έχει σημειώσει δύο φορές τον ταχύτερο γύρο ενώ έχει ανέβει τέσσερις φορές στο βάθρο.

Advertisement