Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Κοντά στο φράγμα των 1000 ίππων η Mercedes

Ελλάδα 17:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοντά στο φράγμα των 1000 ίππων η Mercedes

FORMULA 1

Κοντά στο φράγμα των 1000 ίππων η Mercedes

FORMULA 1

Η Mercedes είναι η βασίλισσα της υβριδικής εποχής της Formula 1 αφού μετράει τέσσερις συνεχόμενους τίτλους σε οδηγούς και κατασκευαστές την περίοδο 2014-2017. Μεγάλο της ατού στο δρόμο για αυτή την κυριαρχία, ήταν οι υβριδικές μηχανές της.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Η γερμανική εταιρεία είχε εξ αρχής το πάνω χέρι σε αυτόν τον τομέα και παρότι φέτος ο ανταγωνισμός είχε πλησιάσει, το επίπεδο στο οποίο έχουν φτάσει οι περίπλοκες και τεχνολογικά προηγμένες υβριδικές μηχανές, είναι αξιοθαύμαστο.

Είναι χαρακτηριστικό πως μιλώντας στο motorsport.com, ο επικεφαλής της Mercedes AMG High Performance Powertrains, Andy Cowell, παραδέχθηκε πως σύντομα τα ασημί βέλη θα έχουν ισχύ άνω των χιλίων ίππων!

Advertisement
Advertisement

«Είμαστε κοντά. Είμαι σίγουρος πως θα πιάσουμε αυτόν τον αριθμό κάποια στιγμή. Ίσως κάποια στιγμή στο ξεκίνημα της επόμενης σεζόν. Θα πρέπει να δούμε πως θα πάει η εξέλιξη της υβριδικής μηχανής τον χειμώνα κι αν όσα βλέπουμε στο εργοστάσιο θα ταιριάζουν με όσα θα δούμε στην πίστα. Και φυσικά ποια θα είναι η ισορροπία με το μονοθέσιο. Είναι άλλο πράγμα η λειτουργία του κινητήρα στο δυναμόμετρο και άλλο το να κυνηγάς τον απόλυτο χρόνο. Εκεί χρειάζεται η συνολική δουλειά που γίνεται με στόχο την καλύτερη απόδοση του μονοθεσίου. Τόσο από αεροδυναμικής πλευράς όσο και σε ότι αφορά στον κινητήρα», είπε ο Cowell.

andy-cowell-merc-engine640

Πάντως σύμφωνα με προβλέψεις της Pirelli, χάρη στα νέα ελαστικά που αυτή θα εισάγει και την εκτιμώμενη εξέλιξη των μονοθεσίων, αυτά μπορεί το 2018 να είναι ακόμα και κατά δύο δευτερόλεπτα ταχύτερα στο γύρο!