Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Κοντά στην Alfa Romeo o Kubica

Ελλάδα 7:08
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοντά στην Alfa Romeo o Kubica

FORMULA 1

Κοντά στην Alfa Romeo o Kubica

FORMULA 1

Μπορεί η επιστροφή του στο μαγικό κόσμο της Formula 1 να αποδείχθηκε δύσκολη, όμως ο Robert Kubica εξακολουθεί να είναι περιζήτητος.

Advertisement
Advertisement

Ο Πολωνός που φέτος πήρε το μοναδικό βαθμό της Williams αλλά ηττήθηκε κατά κράτος από τον rookie teammate του, George Russell (με σκορ… 0-21 στις κατατακτήριες δοκιμές), αποχώρησε από τη βρετανική ομάδα.

Και παρότι ήταν σαφές πως οι περιορισμοί στην κινητικότητα και τη λειτουργικότητα του δεξιού του χεριού (μετά το τρομακτικό ατύχημα που είχε τον Φεβρουάριο του 2011) του πατούσαν… φρένο, η εμπειρία του είναι πολύτιμη.

Έτσι, μιλάει με τρεις ομάδες για ρόλο οδηγού εξέλιξης, ο οποίος περιλαμβάνει πολλή δουλειά στον προσομοιωτή. Αρχικά είχε συνδεθεί με τη Haas, υπήρξαν συζητήσεις με τη Racing Point αλλά πλέον φέρεται να είναι μία ανάσα από την Alfa Romeo Racing.

Advertisement
Advertisement

Συνδετικός κρίκος είναι σύμφωνα με το RaceFans ο μάνατζερ του Kubica, Alessandro Alunni Bravi, που διατηρεί επίσης το ρόλο του διευθυντή στην Islero Investments, η οποία έχει μερίδιο της Sauber η οποία «τρέχει» την αγωνιστική ομάδα της Alfa Romeo.

Μάλιστα, ο 35χρονος σήμερα οδηγός ήταν μέλος αυτής της ομάδας την περίοδο 2006-2009, όταν βέβαια λεγόταν BMW Sauber. Με αυτή πήρε τη μοναδική pole και τη μοναδική νίκη του στη Formula 1.

Advertisement

Παράλληλα με το ρόλο οδηγού εξέλιξης στη Formula 1, ο Kubica φημολογείται πως θα βρεθεί και στο grid του DTM το 2020 – έχει άλλωστε κάνει ήδη δοκιμές με τη BMW.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:
Τελευταίο F1 Vlog της σεζόν με «συνοδηγό» την Αριάνα Παπαγιάννη
Pit Stop σε συνθήκες μηδενικής βαρύτητας (video)
Έχει δρόμο ακόμα μπροστά του ο Schumacher