Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Κινδυνεύει με αποκλεισμό ο Kvyat!

Ελλάδα 10:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Κινδυνεύει με αποκλεισμό ο Kvyat!

FORMULA 1

Κινδυνεύει με αποκλεισμό ο Kvyat!

FORMULA 1

Όλο και πιο κοντά στον αποκλεισμό από ένα Grand Prix βρίσκεται ο Daniil Kvyat! Ο οδηγός της Scuderia Toro Rosso έφτασε τους δέκα βαθμούς ποινής στην αγωνιστική του άδεια και θέλει μόλις δύο ακόμα για να… δει έναν αγώνα από το σπίτι του!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/PanosSeitanidis)

Οι κανονισμοί ορίζουν πως όποιος οδηγός φτάσει τους 12 πόντους ποινής σε ένα ημερολογιακό έτος, μένει εκτός δράσης για ένα Grand Prix. Μετά το πέρας των 12 μηνών, οι πόντοι σβήνονται. Όμως για τον Ρώσο, το επόμενο σβήσιμο είναι τον Οκτώβριο! Έτσι καλείται να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικός στους επόμενους αγώνες.

Αυτή τη φορά δεν έκανε κάτι στον αγώνα της Ουγγαρίας, όπου ήταν αθόρυβος και τερμάτισε οριακά εκτός βαθμών. Το ατόπημα της… «τορπίλης» όπως είναι το παρατσούκλι του, έλαβε χώρα στις κατατακτήριες δοκιμές.

Advertisement
Advertisement

Στο Q1 έλαβε εντολή από την ομάδα του να κόψει ρυθμό λόγω τεχνικού προβλήματος αλλά κάνοντάς το, χάλασε το γύρο του Lance Stroll τον οποίο και έκλεισε στη στροφή 11 του Χανγκαρόρινγκ. Οι Garry Connelly, Tim Mayer και Derek Warwick που αποτελούσαν την τριπλέτα των αγωνοδικών στον ενδέκατο γύρο της σεζόν, δεν του χαρίστηκαν. Του επέβαλλαν ποινή 3 θέσεων στο grid και ένα πόντο ποινής στη λισάνς.

«Δυστυχώς είχαμε κακή επικοινωνία με την ομάδα, δεν μου είπαν πως κάποιος ερχόταν πίσω μου. Μου είχε ζητηθεί να κινούμαι αργά λόγω κραδασμών στο τιμόνι. Όταν τον είδα προσπάθησα να κάνω στην άκρη, όμως οι αγωνοδίκες έκριναν πως αυτό δεν ήταν αρκετό. Νομίζω πως τους αρέσει να τιμωρούν εμένα για παραδειγματισμό των υπολοίπων. Δεν με νοιάζει τι κάνουν πια», είπε με νόημα ο 23χρονος.

O Kvyat με τον μηχανικό του, Pierre Hamelin

O Kvyat με τον μηχανικό του, Pierre Hamelin

Αναλυτικά οι πόντοι ποινής του Kvyat:
2, GP ΗΠΑ 2016
1, GP ΜΕΞΙΚΟ 2016
2, GP ΚΑΝΑΔΑ 2017
2, GP ΑΥΣΤΡΙΑΣ 2017
2, GP Μ. ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ 2017
1, GP ΟΥΓΓΑΡΙΑΣ 2017