Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Raikkonen: Αλλαγές; Τι αλλαγές;

Ελλάδα 20:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Raikkonen: Αλλαγές; Τι αλλαγές;

FORMULA 1

Raikkonen: Αλλαγές; Τι αλλαγές;

FORMULA 1

Ο Φινλανδός πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής τις προηγούμενες μέρες βρίσκονταν στο Μαρανέλο όπου είχε την ευκαιρία να γνωρίσει μέλη της ομάδας, να ξανασυναντηθεί με παλιούς συνεργάτες να δουλέψει στον προσομοιωτή.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΤΑΚΗ ΠΟΥΡΝΑΡΑΚΗ

Στο περιθώριο όλης αυτής της προσπάθειας, ο Raikkonen έκανε μια βόλτα και με μια Ferrari FF. Οδηγώντας την δωδεκακύλινδρη (V12, 6.3lt) τετρακίνητη Ferrari των 660PS και των 70kgm ο Iceman απάντησε σε μερικές ερωτήσεις που αφορούν στη νέα χρονιά.

Μιλώντας σχετικά με τις φετινές αλλαγές ο 34χρονος οδηγός υποβάθμισε τη σημασία τους: «Αισθάνομαι ότι δε θα έχει τόσο μεγάλη διαφορά όσο νομίζουν οι περισσότεροι. Μπορεί όμως να κάνω λάθος. Σύντομα θα δούμε τι πραγματικά έχει αλλάξει. Σίγουρα για το τεχνικό επιτελείο είναι μια πρόκληση να φτιάξουν έναν νέο κινητήρα, νέο κιβώτιο και όλα τα υπόλοιπα αλλά για εμένα σαν οδηγό δε νομίζω ότι επηρεάζει και τόσο πολύ την οδήγηση. Προφανώς θα υπάρχουν καινούργια κουμπιά και νέα συστήματα για να εξοικειωθούμε. Ας περιμένουμε να δούμε πόσο εύκολο θα είναι, μετά το πρώτο τεστ θα έχω καλύτερη εικόνα».

Advertisement
Advertisement

Αναφερόμενος στο θέμα του φετινού μεγάλου τελικού στο Άμπου Ντάμπι στις 23/11 όπου θα μετρούν διπλοί οι βαθμοί ο Raikkonen σημείωσε: «Το ίδιο είναι για όλους. Σίγουρα μπορεί να ωφεληθεί κάποιος και να χάσει κάποιος άλλος, αυτός που θα ωφεληθεί θα είναι υπέρμαχος. Εμένα δε με νοιάζει εφόσον είναι κανονισμός είτε μου αρέσει είτε όχι αυτό δεν αλλάζει».

Όσον αφορά στην αρχή της νέας του συνεργασίας  με τον Ιταλό μηχανικό αγώνα, Antonio Spagnolo, ο Kimi είπε: «Είχαμε δουλέψει μαζί δυο χρόνια στο παρελθόν, ήταν υπεύθυνος για τα δεδομένα όταν ο Andrea Stella ήταν μηχανικός αγώνα οπότε τον ξέρω καλά. Δεν είναι δύσκολο να συνεννοηθούμε, γνωριζόμαστε μιλούσαμε φευγαλέα τα τελευταία δυο χρόνια στα πάντοκ. Τώρα τον συνάντησα ξανά εδώ, ξέρει τα κατατόπια και τα συστήματα, από κάπου πρέπει να ξεκινήσουμε. Δε βλέπω κάποιο πρόβλημα το αντίθετο ανυπομονώ να μπούμε στον πυρήνα της δουλειάς μας».

Ο Raikkonen μαζί με τον Alonso θα κάνουν τα αποκαλυπτήρια της νέας Ferrari το ερχόμενο Σάββατο 25/1 στο Μαρανέλο.