Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Κι άλλη απόλυση στη Ferrari!

Ελλάδα 5:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Κι άλλη απόλυση στη Ferrari!

FORMULA 1

Κι άλλη απόλυση στη Ferrari!

FORMULA 1

Το τσουνάμι αποχωρήσεων από το στρατόπεδο της Scuderia Ferrari δεν λέει να σταματήσει! Νέο θύμα, ο πρώην επικεφαλής της Bridgestone στη Formula 1 και μέχρι πρότινος υπεύθυνος ανάλυσης απόδοσης ελαστικών της ιταλικής ομάδας, Hirohide Hamashima!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

O Ιάπωνας συνεργαζόταν επί σειρά ετών με τη Ferrari στο πλαίσιο της συνεργασίας της με τη Bridgestone για την παροχή ελαστικών. Όταν το 2010 η ιαπωνική εταιρεία αποχώρησε από τη Formula 1, ο Hamashima μετατέθηκε στο τμήμα…. MotoGP, προτού στρατολογηθεί από τον Pat Fry και γίνει κάτοικος Μαρανέλο.

Μόλις 24 ώρες μετά την ανακοίνωση της αποχώρησης του Βρετανού, ήρθε και η σειρά του Ιάπωνα. Αξίζει να σημειωθεί πως οι Ιταλοί… έγραψαν λάθος το όνομα του Hamashima στην ανακοίνωση της απόλυσής του!

Advertisement
Advertisement

Αυτή είναι μία από τις πολλές αλλαγές που πραγματοποιούνται στο στρατόπεδο της Ferrari, ως απόρροια της πρώτης της σεζόν χωρίς νίκη από το μακρινό 1993. Η πρώτη αποχώρηση ήταν αυτή του Stefano Domenicali, με τον Marco Mattiacci να τον διαδέχεται στη θέση του επικεφαλής της Gestione Sportiva. Άμεσα απέλυσε τον υπεύθυνο κινητήρα Luca Marmorini αλλά μερικούς μήνες μετά, ήταν η δική του σειρά να απολυθεί. Ο νέος πρόεδρος της Ferrari, Sergio Marchionne, στρατολόγησε τον Maurizio Arrivabene που όπως φαίνεται τα… αλλάζει όλα! Μέχρι τώρα αποδέσμευσε τον τεχνικό διευθυντή σασί, Pat Fry, τον επικεφαλής σχεδιασμού Νικόλα Τομπάζη και τώρα τον Hamashima. Ποιος θα είναι ο επόμενος;