Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Βολές Verstappen προς Hamilton… (video)

Ελλάδα 0:25
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Βολές Verstappen προς Hamilton… (video)

FORMULA 1

Βολές Verstappen προς Hamilton… (video)

FORMULA 1

Με τη σύγκρουση των Lewis Hamilton–Max Verstappen στο βρετανικό Grand Prix να αποτελεί το θέμα συζήτησης όχι μόνο των ημερών αλλά του… καλοκαιριού, ο απόηχος περιλαμβάνει και καυστικές δηλώσεις. Με τον Ολλανδό να κατηγορεί ευθέως τον Βρετανό για ασέβεια και αντιαθλητική συμπεριφορά.

Advertisement
Advertisement

Η συζήτηση δεν γίνεται μόνο για το συμβάν αυτό καθ’ αυτό, που για τον οδηγό της Red Bull Racing, την ομάδα του αλλά και τους αγωνοδίκες της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού η ευθύνη βαραίνει τον 36χρονο Lewis.

Αλλά κυρίως για τους έξαλλους πανηγυρισμούς του, την ώρα που ο αντίπαλός του βρισκόταν ακόμα στο νοσοκομείο για εξετάσεις.

Advertisement

«Χαίρομαι που είμαι καλά. Είμαι πολύ απογοητευμένος που με έβγαλαν εκτός αγώνα έτσι. Το πέναλτι που δόθηκε δεν μας βοηθάει και δεν αποδίδει δικαιοσύνη για την επικίνδυνη κίνηση που ο Lewis έκανε εντός πίστας. Το να παρακολουθώ τους πανηγυρισμούς ενώ βρίσκομαι ακόμα στο νοσοκομείο, είναι ασεβές και συμπεριφορά αντιαθλητική εκ μέρους του αλλά συνεχίζουμε», έγραψε χαρακτηριστικά ο Verstappen στα προσωπικά του social media.

Advertisement

Έχοντας ταρακουνηθεί από τη σύγκρουση των 51 G και όντας ζαλισμένος όταν βγήκε από το διαλυμένο μονοθέσιό του, ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους. Υποβλήθηκε σε σειρά εξετάσεων και πήρε εξιτήριο στις 10 το βράδυ.

Advertisement

Όσο για τον Hamilton, υπερασπίστηκε τον εαυτό του λέγοντας πως δεν γνώριζε πως ο αντίπαλός του βρισκόταν στο νοσοκομείο ενώ αρνήθηκε να αναλάβει την ευθύνη του συμβάντος.

Οι αγωνοδίκες του Grand Prix Μεγάλης Βρετανίας του επέβαλλαν ποινή 10 δευτερολέπτων, την οποία εξέτισε κατά τη διάρκεια του pit stop για αλλαγή ελαστικών και παρά αυτή, κατάφερε να επιστρέψει στην κορυφή 3 γύρους πριν το πέσιμο της καρό σημαίας.

Έτσι, μετά τα πρώτα 10 Grand Prix του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του 2021, τους χωρίζουν μόλις 8 βαθμοί. Με την επόμενη μονομαχία, την 1η Αυγούστου, στο Hungaroring της Ουγγαρίας.

Διαβάστε επίσης:
Αυτή είναι η F1 του 2022 (video)
Ταξιδιάρικο F1 Vlog γυρισμένο στο Red Bull Ring (video)
Θύμα ληστείας στον τελικό του Euro o Lando Norris