Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Κατά των νέων κανονισμών της F1 o Adrian Newey

Ελλάδα 11:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Κατά των νέων κανονισμών της F1 o Adrian Newey

FORMULA 1

Κατά των νέων κανονισμών της F1 o Adrian Newey

FORMULA 1

Μπορεί το ευρύ κοινό να περιμένει με ανυπομονησία τις αλλαγές των τεχνικών κανονισμών της Formula 1 από το 2022, όμως ο Adrian Newey δεν συμμερίζεται τον ενθουσιασμό.

Advertisement
Advertisement

Η αλλαγή σελίδας που αναμενόταν φέτος αλλά μετατέθηκε ένα χρόνο μετά λόγω των επιπτώσεων της παγκόσμιας πανδημίας του covid-19, έχει ως στόχο να αυξήσει το θέαμα, επιτρέποντας στο μονοθέσια να ακολουθούν ευκολότερα το ένα το άλλο.

Όμως παρότι γενικά υπάρχει ενθουσιασμός για αυτό το νέο κεφάλαιο, ο επικεφαλής τεχνικός υπεύθυνος της Red Bull, έκανε λόγο για χαμένη ευκαιρία.

«Είναι κρίμα. Αν προχωράς σε πλήρη αλλαγή κανονισμών, τότε πρέπει να διασφαλίζεις πως οι αλλαγές είναι σωστές. Και αυτοί οι κανονισμοί δεν είναι! Δεν θεωρώ πως είναι σωστές αλλαγές», είπε ο Βρετανός στο Ολλανδικό FORMULE 1 Magazine.

Advertisement
Advertisement

F1-2021-a1000x600

Πάντως ο 62χρονος που θεωρείται ο κορυφαίος σχεδιαστής της γενιάς του και που τις τελευταίες σεζόν έχει σηκώσει ξανά μανίκια έχοντας βρει εκ νέου ενδιαφέρον και κίνητρα ώστε να επαναφέρει τους «ταύρους» στην κορυφή, τόνισε πως η λάθος -κατά τη γνώμη του- κατεύθυνση που παίρνει το σπορ, δεν θα… φρενάρει τον ίδιο.

«Διατηρώ το ενδιαφέρον μου για τη Formula 1. Πρέπει όμως να παραδεχθώ πως πρέπει να βρω κάτι που να χρίσει αυτούς τους κανονισμούς ενδιαφέροντες από προσωπικής πλευράς», είπε ο Newey. Κοινώς, να τραβήξει έναν άσο από το μανίκι.

Advertisement

H Red Bull Racing κατέκτησε το νταμπλ την περίοδο 2010-2013 αλλά έκτοτε δεν έχει καταφέρει να βρεθεί ξανά στην κορυφή, παρότι είναι σταθερά ανταγωνιστική, στη λίστα των νικητών και τις τελευταίες σεζόν, αποτελεί το αντίπαλο δέος της πρωταθλήτριας Mercedes.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:
Όταν ο Michael Schumacher είπε ψέματα στον Eddie Jordan…

H Renault προσπαθεί να «προσηλυτίσει» τη Williams

Υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο ο Hamilton!

Advertisement