Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Καλύτερα από το Red Bull Ring

Ελλάδα 5:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Καλύτερα από το Red Bull Ring

FORMULA 1

Καλύτερα από το Red Bull Ring

FORMULA 1

Αισιόδοξοι πως τα πράγματα θα εξελιχθούν καλύτερα γι’ αυτούς στο Silverstone, απ’ ότι στο Red Bull Ring πριν από δύο εβδομάδες, δηλώνουν οι οδηγοί των πρωταθλητών. Daniel Ricciardo και Sebastian Vettel μίλησαν μετά το πέρας των ελεύθερων δοκιμών της Παρασκευής.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Ο 25χρονος Αυστραλός που σημείωσε δύο τέταρτες θέσεις, δήλωσε: «Tα πράγματα δεν εξελίχθηκαν άσχημα. Οι Mercedes ήταν πολύ δυνατές το πρωί αλλά φάνηκε πως βρήκαμε περισσότερη ταχύτητα το απόγευμα. Με τη σκληρή γόμα ελαστικών τα πράγματα πήγαν καλά, δεν είχαμε όμως αρκετό χρόνο με τη μέση. Αν αναλύσουμε απόψε τα δεδομένα και κάνουμε σωστές επιλογές, αύριο πρέπει να βρισκόμαστε ακόμα πιο κοντά. Ο αέρας εδώ είναι πάντα δυνατός και με διαφορετική κατεύθυνση από στροφή σε στροφή. Στη μία το μονοθέσιο έχει άμεση απόκριση, στην επόμενη νιώθεις πως δεν υπάρχει καθόλου πρόσφυση. Είναι λίγο περίπλοκα τα πράγματα αλλά είναι το ίδιο για όλους και κάνει τη μάχη πιο ενδιαφέρουσα».

Από την πλευρά του, ο Vettel που σε αυτή την πίστα έχει μία νίκη, δύο pole και δύο παρουσίες στο βάθρο, τόνισε: «Ήταν ενδιαφέρουσα ημέρα, προφανώς δεν είμαστε σίγουροι για το τι θα γίνει τον καιρό το Σάββατο και την Κυριακή αλλά νομίζω πως σήμερα μάθαμε κάποια πράγματα που θα μας χρησιμέψουν μέσα στο Σαββατοκύριακο. Γενικά τα πράγματα πήγαν καλά αλλά μπορούμε να βελτιωθούμε. Οι Ferrari ήταν επίσης γρήγορες σήμερα. Η πρώτη σειρά της εκκίνησης είναι καπαρωμένη ή τουλάχιστον έτσι φαίνεται, όμως πιο πίσω οι διαφορές είναι μικρές. Είχε και πολύ αέρα σήμερα, πράγμα που δεν έκανε τη ζωή μας ευκολότερη. Γενικά λοιπόν, τα πράγματα πήγαν καλά αλλά πρέπει να βελτιωθούμε».

Advertisement
Advertisement

Οι κατατακτήριες δοκιμές του GP Μεγάλης Βρετανίας αρχίζουν στις 3 το μεσημέρι, ώρα Ελλάδας. Ο αγώνας θα μεταδοθεί LIVE από τον Alpha στις 14.10 το μεσημέρι της Κυριακής.