Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Το κακό ξεκίνημα φέρνει αλλαγές στη McLaren

Ελλάδα 10:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το κακό ξεκίνημα φέρνει αλλαγές στη McLaren

FORMULA 1

Το κακό ξεκίνημα φέρνει αλλαγές στη McLaren

FORMULA 1

Σύννεφα στο στρατόπεδο της McLaren καθώς το κατώτερο των προσδοκιών ξεκίνημα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Formula 1 του 2018, φέρνει ήδη σημαντικές αλλαγές σε θέσεις κλειδιά, με τον επικεφαλής σασί Tim Goss να είναι ο πρώτος που πληρώνει το μάρμαρο.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

O 55χρονος σήμερα τεχνικός, ανήκει στην οικογένεια της McLaren από το 1990, δουλεύοντας αρχικά στο πλευρό του Mika Hakkinen. Μετά έγινε επικεφαλής μηχανικός δοκιμών, υπεύθυνος vehicle dynamics, επικεφαλής μηχανολόγος κινητήριου συνόλου, επικεφαλής μηχανολόγος της ομάδας όταν έφυγε από αυτή η ο Adrian Newey (το 2005), υπεύθυνος μηχανολογίας και από το 2013, τεχνικός διευθυντής.

Ακόμα είναι ασαφές αν απλά θα αλλάξει ρόλο ή αν έχει απομακρυνθεί. Πάντως είναι σαφές από αυτή την εξέλιξη πως επιβεβαιώνονται οι φόβοι πως την τελευταία τριετία η ιστορική ομάδα «κάλυπτε» τις δοκιμές της αδυναμίες στον τομέα του σασί, «χρεώνοντας» την απελπιστική απόδοση αποκλειστικά στις υβριδικές μηχανές της Honda.

Advertisement
Advertisement

Ουδείς μπορεί να πει με σιγουριά αν θα υπάρξουν κι άλλες καρατομήσεις, με τον επικεφαλής μηχανολογίας Matt Morris και υπεύθυνο αεροδυναμικής, Peter Prodromou, να ακούν τις καρέκλες τους να τρίζουν. Η MCL33 είναι σαφές πως υστερεί σε τελική ταχύτητα αλλά και σε παραγωγή κάθετης δύναμης και παρότι ο αγωνιστικός διευθυντής Eric Boullier υποσχέθηκε πως στη Βαρκελώνη θα δούμε… άλλο μονοθέσιο (διαβάστε περισσότερα πατώντας εδώ), οι προσδοκίες παραμένουν χαμηλές.

«Έχουμε την ίδια υβριδική μηχανή με την εργοστασιακή ομάδα της Renault και με τη Red Bull Racing, όμως είμαστε πίσω τους. Άρα, δεν μπορούμε να κρυφτούμε, η αδυναμία μας είναι δεδομένη. Πρέπει να καταλάβουμε γιατί είμαστε αργοί στις κατατακτήριες δοκιμές, γιατί είμαστε καλύτεροι στους αγώνες και γιατί υστερούμε έναντι των άλλων ομάδων της Renault. Τελεία», παραδέχθηκε ο εκπρόσωπος της McLaren που επιβεβαίωσε και τις αλλαγές στο τεχνικό team.