Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

«Έφυγε» ο John Button

Ελλάδα 23:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Έφυγε» ο John Button

FORMULA 1

«Έφυγε» ο John Button

FORMULA 1

Δύσκολες ώρες για τον παγκόσμιο πρωταθλητή του 2009, Jenson Button, καθώς έχασε τον πατέρα του. Ο John Button ήταν εβδομήντα ετών και υπέστη καρδιακή προσβολή ενώ βρισκόταν στο σπίτι του στη νότια Γαλλία.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (https://twitter.com/SeitanF1)

Ο «Παπαστρούμφ» όπως ήταν το παρατσούκλι του στα paddock, ήταν ιδιαιτέρως αγαπητός. Πως όχι με τον εξαιρετικό του χαρακτήρα και το μόνιμο του χαμόγελο. Είναι χαρακτηριστικό πως η είδηση του θανάτου του έχει προκαλέσει σχόλια απ’ όλα σχεδόν τα μέλη του μαγικού κόσμου των αγώνων: οδηγούς, τεχνικούς, δημοσιογράφους. Όλοι έχουν να πουν ένα καλό λόγο και μία ιστορία.

«Μετά μεγάλης μας λύπης επιβεβαιώνουμε πως ο John Button έφυγε από τη ζωή ενώ βρισκόταν στο σπίτι του στη Νότια Γαλλία, την Κυριακή. Παρότι περιμένουμε επίσημη επιβεβαίωση, οι πρώτες ενδείξεις κάνουν λόγο για καρδιακή προσβολή. Ένας στενός φίλος που τον επισκέφτηκε, ήταν ο πρώτος μάρτυρας αυτής της τραγικής εξέλιξης. Τα παιδιά του John: Jenson, Natasha, Samantha και Tanya, καθώς και η υπόλοιπη οικογένεια, είναι όλοι συντετριμμένοι», ανέφερε σχετική ανακοίνωση της ομάδας μάνατζμεντ του Button.

Advertisement
Advertisement

Ο δημοφιλής… μπαμπάς, ήταν που ώθησε τον Jenson στο μηχανοκίνητο αθλητισμό, αγοράζοντας του το πρώτο αγωνιστικό καρτ σε ηλικία οκτώ ετών. Όχι τυχαία καθώς ο John Button υπήρξε επιτυχημένος οδηγός αγώνων, με κορυφαία του χρονιά το 1976 όταν και ήταν δεύτερος στο Βρετανικό Πρωτάθλημα RallyCross.