Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Είχε πρόβλημα η F138 του Μάσα;

Ελλάδα 13:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Είχε πρόβλημα η F138 του Μάσα;

FORMULA 1

Είχε πρόβλημα η F138 του Μάσα;

FORMULA 1

Ο Βραζιλιάνος πιλότος της Ferrari βρέθηκε δυο φορές στα προστατευτικά στην είσοδο της Σεν Ντεβό. Η πρώτη φορά που συνέβη ήταν στα ελεύθερα του Σαββάτου και η επίσημη δικαιολογία από την πλευρά της Ferrari έκανε λόγω για οδηγικό λάθος παρότι η τηλεοπτική εικόνα άφηνε κάποιες αμφιβολίες για του λόγου το αληθές. Του Τ. Πουρναράκη

Advertisement
Advertisement

Το ίδιο ακριβώς επαναλήφθηκε και την Κυριακή στον 30στό γύρο. Ο Μάσα διερχόμενος από την καμπή εκκίνησης τερματισμού με 280km/h πάτησε φρένο για την πρώτη στροφή η F138 τράβηξε αριστερά χτύπησε στις μπαριέρες και ο Βραζιλιάνος ανεξέλεγκτα πλέον βρέθηκε να περιστρέφεται μέχρι την επαφή με τα προστατευτικά.

Βγήκε μόνος του από το μονοθέσιο με πόνους στον αυχένα και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους.

Μιλώντας σχετικά ο τεχνικός διευθυντής της Ferrari, Πατ Φράι τόνισε: «Παρότι τα δυο συμβάντα μοιάζουν είναι εντελώς διαφορετικά. Τη δεύτερη φορά υπήρχε κάποιο πρόβλημα στην εμπρός αριστερή πλευρά. Θα το εξετάσουμε και θα καταλήξουμε στο τι ακριβώς συνέβη».

Advertisement
Advertisement

Η σύγκρουση του Μάσα υποχρέωσε τον αλυτάρχη να βγάλει το αυτοκίνητο ασφαλείας. Τα πράγματα δεν πήγαν καλύτερα για την άλλη Ferrari του Αλόνσο. Ο Ισπανός νικητής του προηγούμενου αγώνα στη Βαρκελώνη δε δίστασε να παραδεχτεί: «Το μονοθέσιο μας ήταν αργό για το Μονακό».