Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Ήταν έτοιμος να φύγει από τη Ferrari o Binotto

Ελλάδα 5:21
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ήταν έτοιμος να φύγει από τη Ferrari o Binotto

FORMULA 1

Ήταν έτοιμος να φύγει από τη Ferrari o Binotto

FORMULA 1

Μπορεί το παγκόσμιο πρωτάθλημα Formula 1 του 2019 να ξεκινά με τη Ferrari να έχει σε ρόλο επικεφαλής τον Mattia Binotto, ωστόσο πριν μερικούς μήνες η παρουσία του στο Μαρανέλο μόνο σίγουρη δεν ήταν.

Advertisement
Advertisement

Η συνεργασία του Ιταλού που μέχρι πρότινος είχε ρόλο τεχνικού διευθυντή, με τον Maurizio Arrivabene, δεν προχωρούσε. Τελικά ήταν ο Arrivabene αυτός που αποχώρησε από την ιταλική ομάδα, με τον Binotto να παίρνει τη θέση του.

Το νέο αφεντικό της Gestione Sportiva, μίλησε για τα προβλήματα στο φινάλε της περυσινής σεζόν και τις συνέπειές τους.

«Ένιωθα πως δεν μπορούσα πια να κάνω σωστά τη δουλειά μου και το κατέστησα σαφές. Δεν είχα μόνο εγώ δυσκολίες, ήταν ένα γενικότερο πρόβλημα στην ομάδα διότι αν ο τεχνικός διευθυντής δεν αποδίδει στα μέγιστα, αυτό αποτυπώνεται και στη δουλειά όσων διοικεί», είπε ο Ιταλός στη Corriere della Sera.

Advertisement
Advertisement

Παρόλα αυτά, ο 49χρονος τόνισε πως «κέρδισε» πράγματα από τη συνεργασία με τον Arrivabene: «Πάντα μάθαινα από όλους τους συνεργατές, ακόμα και τον Maurizio. Και τον ευχαριστώ για αυτό. Σε προσωπικό επίπεδο, η σχέση μας ήταν πάντα καλή. Δεν είχαμε καβγάδες, είχαμε απλά διαφορετικές απόψεις σε ότι αφορούσε στο όραμα της ομάδας, στη διαχείριση της ομάδας κατά τη διάρκεια ενός αγωνιστικού τριημέρου».

Στη συνέχεια, ο γεννημένος στη Λωζάνη τεχνικός, παραδέχθηκε πως ήταν πολύ εύκολο τώρα να φορούσε μία άλλη «φανέλα».

Advertisement

«Είναι αλήθεια πως υπήρχε ενδιαφέρον από άλλες ομάδες, επικοινωνούσαν μαζί μου διότι η εμπειρία μου στην F1 έχει αξία. Όμως είμαι οπαδός της Ferrari από παιδί. Ποτέ δεν σκέφτηκα να εργαστώ για κάποια άλλη ομάδα, πέραν της Ferrari», παραδέχθηκε ο Binotto.

Advertisement