Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Ήρθε η ώρα να χάσει η Mercedes;

Ελλάδα 20:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ήρθε η ώρα να χάσει η Mercedes;

FORMULA 1

Ήρθε η ώρα να χάσει η Mercedes;

FORMULA 1

Μετά από τις νίκες της Mercedes σε Αυστραλία με Nico Rosberg και σε Μαλαισία, Μπαχρέιν, Κίνα και Ισπανία με τον Lewis Hamilton, τα «ασημί βέλη» έχουν το απόλυτο στη φετινή σεζόν της Formula 1. Θα το διατηρήσουν και στο Μονακό;

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Ο αγώνας του Πριγκιπάτου διαφέρει από τους υπόλοιπους. Οι μπαριέρες βρίσκονται εφιαλτικά κοντά στα μονοθέσια και τιμωρούν κάθε λάθος. Ειδικά φέτος, με την πλαγιολίσθηση να είναι σύνηθες γνώρισμα των μονοθεσίων, αναμένονται πολλές «δύσκολες» στιγμές για τους πιλότους.

Παράλληλα, όντας ο πιο αργός αγώνας στο καλεντάρι, ελαχιστοποιεί το ατού που λέγεται «μονάδα ισχύος» που φέτος, τυγχαίνει να είναι το γερό χαρτί της Mercedes. Προσθέστε και μία μικρή αβεβαιότητα σχετικά με τις καιρικές συνθήκες την Κυριακή στο Μόντε Κάρλο και θα δικαιολογήσετε την αισιοδοξία του Sebastian Vettel.

Advertisement
Advertisement

«Νομίζω πως θα μπορούμε να ανταγωνιστούμε τις Mercedes. Είναι δύσκολο να κάνεις προβλέψεις για τον αγώνα στο Μονακό αλλά εκεί δεν είναι τόσο σημαντική η ισχύς του κινητήρα. Αν βρέξει κιόλας, όλα θα είναι ανοιχτά», απάντησε ο Γερμανός σε ερώτηση δημοσιογράφων μετά τις δοκιμές στη Βαρκελώνη, σχετικά με το αν ήρθε η ώρα να ηττηθούν οι Mercedes.

Ο τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής έχει βρεθεί τρεις φορές στο βάθρο στο Μόντε Κάρλο, μάλιστα το 2011 ήταν στην πρώτη θέση.