FORMULA 1

Υπό πίεση ο Rosberg!

Ελλάδα 2:50
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Υπό πίεση ο Rosberg!

FORMULA 1

Υπό πίεση ο Rosberg!

FORMULA 1

Μετά τους τέσσερις πρώτους φετινούς αγώνες ο διεκδικητής του τίτλου πέρυσι, Nico Rosberg κάθε άλλο παρά ευχαριστημένος είναι. Ο 29χρονος οδηγός έχει ανέβει και στους τέσσερις αγώνες στο βάθρο αλλά αυτό δεν είναι αρκετό.

Advertisement
Advertisement

TOY ΤΑΚΗ ΠΟΥΡΝΑΡΑΚΗ

Παρότι η Mercedes έχει στη διάθεση τόσο αυτού όσο και του Lewis Hamilton μονοθέσιο νικητή, δεν έχει καταφέρει μέχρι στιγμής ν’ ανέβει στο μεσαίο σκαλί του βάθρου αλλά ούτε και να εκκινήσει από την pole position.

Ο Rosberg στο ξεκίνημα της φετινής χρονιάς έτρεφε πολλές φιλοδοξίες για την κατάκτηση του τίτλου. Φιλοδοξίες που ψαλιδίζονται λόγω της σταθερά κορυφαίας απόδοσης του Hamilton που έχει πάρει και τις 4 pole αλλά έχει κερδίσει και σε 3 από τους τέσσερις αγώνες έως τώρα.

Advertisement
Advertisement

Έτσι η διαφορά ανάμεσά τους έχει φτάσει στους 27 βαθμούς με το Hamilton να έχει 93 και το Rosberg 66 βαθμούς. Ο Rosberg νιώθει και πίεση από το συμπατριώτη του Sebastian Vettel με την αναβαθμισμένη Ferrari που έχει 65 βαθμούς καθώς κέρδισε έναν αγώνα στη Μαλαισία και βρέθηκε 2 φορές στο τρίτο σκαλί του βάθρου, σε Αυστραλία και Κίνα. Η πίεση έγινε ακόμη μεγαλύτερη μετά το Μπαχρέιν όπου ο Rosberg αντιμετωπίζοντας πρόβλημα στα φρένα, έχασε τη 2η θέση από το Raikkonen.

Ο τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Jackie Stewart μιλώντας σχετικά εξέφρασε την πεποίθηση πως ο Rosberg θ’ αντιδράσει: «Τον πιέζει το γεγονός ότι ο Lewis αποδίδει σταθερά καλά. Όμως αυτό δε θα συνεχιστεί για πάντα, ο Nico μπορεί να το αντιμετωπίσει αυτό. Το κενό ανάμεσα στους αγώνες του έκανε καλό ώστε να επικεντρώσει την προσοχή του εκεί που μετράει. Ο Hamilton είναι απόλυτα συγκεντρωμένος και πολύ σοβαρός στην οδήγηση. Δεν κάνει λάθη και νομίζω ότι οδηγεί καλύτερα από ποτέ. Είναι ο ταχύτερος στην πίστα αυτή τη στιγμή, αν συνεχίσει έτσι θα είναι πολύ δύσκολο να τον κερδίσει κάποιος».