Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Είναι προετοιμασμένοι στην RBR

Ελλάδα 7:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Είναι προετοιμασμένοι στην RBR

FORMULA 1

Είναι προετοιμασμένοι στην RBR

FORMULA 1

Κάθε ομάδα κάνει μεγάλα όνειρα για τον εντός έδρας αγώνα της. Ωστόσο στη συγκεκριμένη περίπτωση, η Red Bull Racing είναι αναγκασμένη να κρατάει πολύ μικρό καλάθι για το αυστριακό Grand Prix.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/PanosSeitanidis)

Δεν είναι μόνο η χάραξη της αγωνιστικής διαδρομής του Red Bull Ring που ευνοεί ξεκάθαρα της πανίσχυρες μονάδες ισχύος της Mercedes, «πληγώνοντας» εκείνες της Renault. Μιας και τόσο ο Daniil Kvyat όσο και ο Daniel Ricciardo θα «φορέσουν» την πέμπτη τους μονάδα ενόψει της μάχης του Σπίλμπεργκ, αμφότεροι θα αναγκαστούν να εκκινήσουν από τις τελευταίες θέσεις του grid.

O Ρώσος που ήταν έκτος ταχύτερος στο FP1 αλλά δωδέκατος στο FP2, είπε μετά το πέρας της δράσης της Παρασκευής: «Ήταν λίγο-πολύ μία φυσιολογική Παρασκευή για εμάς. Ξέρουμε σε ποιους τομείς πρέπει να δουλέψουμε περισσότερο και θα το κάνουμε απόψε αναζητώντας βελτιώσεις ενόψει των κατατακτήριων δοκιμών. Ακόμα και με τις ποινές, συνεχίζουμε να πιέζουμε γιατί όλα μπορούν να συμβούν στον αγώνα. Αυτή η πίστα δεν ταιριάζει στο μονοθέσιό μας αλλά θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό».

Advertisement
Advertisement

kvyat-austria15-getsready-a640

Όσο για τον Ricciardo, σημείωσε την έβδομη καλύτερη επίδοση το πρωί αλλά περιορίστηκε στη δέκατη-έβδομη θέση το απόγευμα. Ο Αυστραλός εξηγεί το γιατί: «Οι συνθήκες στην πίστα ήταν δύσκολες σήμερα. Ο συνδυασμός του ομαλού οδοστρώματος και τον χαμηλών θερμοκρασιών, έκανε πιο δύσκολη την προσπάθεια να έρθουν τα ελαστικά στην κατάλληλη θερμοκρασία λειτουργίας. Δεν κάναμε τα πάντα σωστά στις προσομοιώσεις κατατακτήριων και δεν κατάφερα να βελτιώσω το χρόνο μου χρησιμοποιώντας την πολύ μαλακή γόμα ελαστικών, διότι έκανα ένα λάθος στην τελευταία στροφή. Θα λύσουμε τα όποια προβλήματα και ελπίζω να είμαστε στην πρώτη οκτάδα των κατατακτήριων δοκιμών. Είμαστε προετοιμασμένοι για τις ποινές, ξέρουμε πως θα εκκινήσουμε τον αγώνα από την ουρά του grid. Όμως ελπίζω να το διασκεδάσουμε, κάνοντας πολλές προσπεράσεις. Μέχρι τώρα διανύουμε μία δύσκολη για εμάς σεζόν αλλά όλοι στην ομάδα διατηρούν τα κίνητρά τους και είναι αποφασισμένοι».