Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Ίμολα και Μουτζέλο θα διεκδικήσουν Grand Prix της F1

Ελλάδα 23:42
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ίμολα και Μουτζέλο θα διεκδικήσουν Grand Prix της F1

FORMULA 1

Ίμολα και Μουτζέλο θα διεκδικήσουν Grand Prix της F1

FORMULA 1

Μέχρι πριν από μερικές ημέρες το μέλλον του ιταλικού Grand Prix ήταν αβέβαιο καθώς η Μόντσα δεν είχε νέο συμβόλαιο.

Advertisement
Advertisement

Και τώρα που ο «Ναός της Ταχύτητας» εξασφάλισε τη θέση του στο καλεντάρι του μαγικού κόσμου της Formula 1 έως τουλάχιστον το 2024, προκύπτει ενδιαφέρον και από άλλες πίστες! Συγκεκριμένα την Ίμολα και το Μουτζέλο!

Η πρώτη ήταν στο καλεντάρι έως το 2006 καθώς από το 1981 φιλοξενούσε το Grand Prix του Αγίου Μαρίνου και τους τελευταίους μήνες βρίσκεται υπό καθεστώς… αναβάθμισης, ώστε να εναρμονιστεί με το επίπεδο Grade 1 αξιολόγησης της FIA.

Όσο για το Μουτζέλο, μπορεί να μην έχει φιλοξενήσει ποτέ Grand Prix της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού, έχει όμως φιλοξενήσει δοκιμές εξέλιξης. Το τελευταίο τεστ είχε πραγματοποιηθεί εκεί το 2012.

Advertisement
Advertisement

Πρέπει όμως να σημειωθεί πως αποτελεί μία από τις πιο ενδιαφέρουσες πίστες στο καλεντάρι του MotoGP και μάλιστα μελέτες έχουν δείξει πως συνεισφέρει περίπου 130 εκατομμύρια ευρώ στην τοπική οικονομία μέσω των αγώνων και των εκδηλώσεων που φιλοξενεί. Φανταστείτε να γίνει και Grand Prix της F1.

Το πλάνο των διοργανωτών, όπως το παρουσίασε ο διευθυντής της πίστας Paolo Poli στο Ansa, είναι πρώτα να επεκτείνει το συμβόλαιο διεξαγωγής αγώνα του MotoGP κι έπειτα, να διεκδικήσει αγώνα της Formula 1 σε ορίζοντα πενταετίας.

Advertisement

Όλα αυτά ενώ το καλεντάρι επεκτείνεται το 2020 σε 22 αγώνες – πράγμα που συμβαίνει για πρώτη φορά στην ιστορία του σπορ. Είναι όμως σαφές πως η Liberty Media που έχει τα εμπορικά δικαιώματα του σπορ, θέλει να αυξήσει κι άλλο αυτόν τον αριθμό.