Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Είχε συμφωνήσει με τη Ferrari o Kubica

Ελλάδα 22:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Είχε συμφωνήσει με τη Ferrari o Kubica

FORMULA 1

Είχε συμφωνήσει με τη Ferrari o Kubica

FORMULA 1

Την αποκάλυψη πως είχε δώσει τα χέρια με τη Ferrari ώστε να αγωνιστεί με τα χρώματά της στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Formula 1 του 2012 έκανε ο Robert Kubica!

Advertisement
Advertisement

TOY ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

O Πολωνός που τραυματίστηκε σοβαρά κατά τη διάρκεια του Rally Ronde di Andorra τον Φεβρουάριο του 2011, μίλησε για τη συμφωνία που είχε κάνει με την ιταλική ομάδα στο επίσημο Podcast της F1 με τον Tom Clarkson.

Ο 33χρονος μίλησε για πρώτη φορά ανοιχτά για εκείνο το συμβάν όπου παρότι κατάφερε να επιβιώσει, ουσιαστικά του κατέστρεψε την καριέρα καθώς έχει έκτοτε περιορισμένη κινητικότητα και λειτουργικότητα στο δεξί του χέρι.

Advertisement
Advertisement

Αποκάλυψε πως ήθελε να τρέχει σε ράλι καθώς ένιωθε πως αυτό τον έκανε καλύτερο οδηγό και πως η συμφωνία που είχε ήδη κάνει με τη Ferrari για να βρεθεί σε ρόλο teammate του Fernando Alonso, δεν θα του επέτρεπε τέτοιες δραστηριότητες.

«Ακόμα πιστεύω πως τα ράλι με έκαναν καλύτερο οδηγό. Όμως πλήρωσα βαρύ τίμημα για αυτό», είπε ο Πολωνός που αναφέρθηκε και για την περίοδο αποκατάστασης μετά το ατύχημα.

Kubica-andora-crash-a640tall

Advertisement

«Η αποθεραπεία μου ήταν τόσο επίπονη που τους πρώτους 16-18 μήνες δεν ένιωθα απλά πόνο. Έδινα μάχη, ήμουν σε μία πολύ δύσκολη περίοδο όπου προσπαθούσα να επικεντρωθώ στην αποθεραπεία μου. Αλλά όσο περνούσε ο καιρός, τόσο πιο δύσκολα ήταν για μένα γιατί χανόταν η ελπίδα να βελτιωθούν τα πράγματα. Υπήρξαν περίοδοι όπου οι αποθεραπεία μου πήγαινε πολύ καλά και μετά μήνες ολόκληροι, όπου δεν είχα καμία βελτίωση. Όπου οι επεμβάσεις στο χέρι μου δεν ήταν επιτυχημένες και με πήγαιναν έξι μήνες πίσω αντί να βελτιώνομαι».

Πλέον ο Kubica έχει επιστρέψει στη Formula 1, έχοντας ρόλο δοκιμαστή στη Williams.

Advertisement