Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Η συμβουλή του Alonso στον Schumacher Jr

Ελλάδα 21:28
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η συμβουλή του Alonso στον Schumacher Jr

FORMULA 1

Η συμβουλή του Alonso στον Schumacher Jr

FORMULA 1

O Mick Schumacher αποτελεί αναμφίβολα το πρόσωπο των ημερών. Η προαγωγή του στη Formula 2, η συμφωνία με τον Nicolas Todt που ανέλαβε μάνατζέρ του και κυρίως η ένταξη στην Ακαδημία Οδηγών της Ferrari, έχουν δώσει λόγους για να ασχολούνται όλοι με τον 19χρονο.

Advertisement
Advertisement

Πολλά πρόσωπα των paddock έχουν εκφράσει την άποψή τους για τον γιο του επτά φορές παγκόσμιου πρωταθλητή της Formula 1 και σε αυτή τη λίστα, εντάχθηκε πλέον και ο Fernando Alonso.

Ο κάτοχος δύο τίτλων στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού (2005, 2006) που όμως φέτος θα είναι απών από το grid, στάθηκε στο βάρος που θα έχει στους ώμους του ο Mick, λόγω της σπουδαίας καριέρας του πατέρα του.

«Κουβαλώντας το βάρος αυτού του ονόματος και της ιστορίας που αφορά, το μόνο που μπορώ να τον συμβουλέψω είναι πως πρέπει πρώτα να μάθει να περπατάει και μετά να τρέχει. Είναι δύσκολο, το ξέρω», είπε ο Alonso στην Corriere della Sera.

Advertisement
Advertisement

Στη συνέχεια ο οδηγός από το Οβιέδο ρωτήθηκε αν όπως ο Schumacher θα είχε διάθεση να επιστρέψει για μία… δεύτερη καριέρα στη Formula 1.

«Ο Schumacher αγωνιζόταν έως 43 ετών. Αν νιώθεις δυνατός, δεν υπάρχει λόγος να ψάχνεις την ημερομηνία λήξης της καριέρας σου. Αυτή έρχεται όταν συνειδητοποιείς πως κάποιος άλλος είναι ισχυρότερος από εσένα. Κι αυτό μπορεί να συμβεί είτε στα 25 σου, είτε στα 48. Δεν έχει σχέση με την ηλικία», τόνισε ο 37χρονος.

Ίμολα 2006, μία από τις μεγαλύτερες μάχες ανάμεσα στον Fernando Alonso και τον Michael Schumacher